Fetel kreće prvi u Indiji
Foto: REUTERS

Formula 1

Fetel kreće prvi u Indiji

Ostali sportovi -
Sa drugog mesta sutra će u 10.30 krenuti Fetelov timski kolega Mark Veber. Iza Red Bulovog tandema naći će se Meklarenovi vozači - Luis Hamilton na trećoj i Dženson Baton na četvtoj startnoj poziciji.

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel startovaće sa prvog mesta u trci formule jedan za Veliku nagradu Indije, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama sa vremenom jedan minut, 25 sekundi i 283 stotinke.

Sa drugog mesta sutra će u 10.30 krenuti Fetelov timski kolega Mark Veber. Iza Red Bulovog tandema naći će se Meklarenovi vozači - Luis Hamilton na trećoj i Dženson Baton na četvtoj startnoj poziciji. Za njima sledi dvojac iz Ferarija, Fernando Alonso i Felipe Masa.

Kvalifikacije je kao sedmi završio Kimi Raikonen iz Lotusa, dok je osmi bio Zauberov vozač Serhio Perez. Na devetom mestu našao se Pastor Maldonado iz Vilijamsa, a na desetom Niko Rozberg iz Mercedesa.

U generalnom plasmanu vozača, četiri trke pre kraja, na vodećem mestu je dvostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel. Nemac ima 215 bodova. Drugi je Alonso sa 209, a treći Kimi Raikonen sa 167.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track