Optužni predlog protiv fudbalera Srbije i Engleske

Epilog

Optužni predlog protiv fudbalera Srbije i Engleske

Fudbal -
Optužnim predlogom osim fudbalera oba tima obuhvaćena su i trojica navijača

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je optužni predlog protiv fudbalera Gorana Čaušića, Ognjena Mudrinskog, Djorđa Despotovića i Aleksandra Kirovskog zbog incidenta na utakmici mladih reprezentacija Engleske i Srbije u Kruševcu. Optužni predlog podnet je i protiv kondicionog trenera reprezentacije Andreja Milutinovića.

Krivične prijave protiv engleskih fudbalera Stivena Kaulkera i Tomasa Liza i pomoćog trenera reprezentacije Stivena Viglija biće prosleđene engleskom tužilaštvu. Za njih je doneto rešenje o ustupanju krivičnog gonjenja stranoj državi u skladu sa Zakonom o pružanju međunarodne pravne pomoći.

Osim fudbalera, optužena su i tri navijača Dejan Marinković, Mirko Minić i Miloš Stanković.

Mudrinski i Kirovski su članovi Crvene zvezde, Čaušić igra za beogradski Rad, dok je Despotović fudbaler subotičkog Spartaka.

Kruševačka policija je juče saopštila da je podnela krivičnu prijavu protiv fudbalera i pomoćnih trenera zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, a protiv trojice navijača zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, tri baklje i jedne dimne kutije.Krivična prijava je, prema navodima policije, podneta zbog sukoba koji se dogodio 16. oktobra na stadionu Mladost u Kruševcu na međunarodnoj fudbalskoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track