Čelsi se revanširao Mančesteru

Čelsi se revanširao Mančesteru

Fudbal -
Duel je obilovao uzbuđenjima, a akteri su ispunjenom gledalištu priuštili pravu fudbalsku poslasticu

LONDON - Fudbaleri Čelsija i Mančester Junajteda režirali su u sredu veče novu dramu na londonskom Stamford Bridžu, tri dana pošto je gostujući tim slavio u prvenstvenom susretu Premijer lige (3:2).

Aktuelni evropski prvak Čelsi revanširao se Junajtedu i pobedom od 5:4 posle produžetaka plasirao se u četvrtfinale engleskog Liga kupa.

Duel je obilovao uzbuđenjima, a akteri su ispunjenom gledalištu priuštili pravu fudbalsku poslasticu. Činilo se da će tim Aleksa Fergusona ponovo slaviti nakon vođstva na poluvremenu, međutim, domaćin je nadahnutom igrom u spektakularnom nastavku napravio preokret.

Čelsi je izbegao eliminaciju pogotkom Azara iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade, da bi u produžecima smogao snage za konačan trijumf i slatku "osvetu" velikom protivniku.

Liverpul je priredio novo razočaranje navijačima porazom kod kuće od Svonsija (3:1), dok je Norič kao domaćin srušio Totenhem (2:1) i probio se u četvrtfinale.

Rezultati osmine finala:

Liverpul - Svonsi 1:3 (Suares 77 - Čiko 34, Dajer 72, Guzman 90)

Čelsi - Mančester Junajted 5:4 posle produžetaka (Luiz 31.penal, Kejhil 52, Azar 90+3 penal, Staridž 98, Ramireš 116 - Gigs 22, 120. penal, Ernandes 43, Nani 59)

Norič - Totenhem 2:1 (Vertongen autogol 84, Džekson 87 - Bejl 66)

Odigrano u utorak: Lids - Saitempton 3:0, Reding - Arsenal 5:7 posle produžetaka, Sanderlend - Midlzbro 0:1, Svindon - Aston Vila 2:3, Vigan - Bredford penalima 2:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track