Zvezdaši krivi za sve?
Foto: BETA

Čudan epilog incidenta

Zvezdaši krivi za sve?

Fudbal -
Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice srpskih reprezentativaca, kao i kondicionog trenera zbog sukoba u Kruševcu

BEOGRAD - Selektivna pravda?Više tužilaštvo u Kruševcu podiglo je juče optužni predlog protiv četvorice srpskih fudbalera i pomoćnog trenera reprezentacije Srbije zbog sumnje da su 16. oktobra na revanš utakmici baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine fizički napali fudbalere Engleske!- Optužnim predlogom, osim trenera Andreje Milutinovića (33), obuhvaćeni su reprezentativci Goran Čaušić (20) iz Rada, Zvezdaši Ognjen Mudrinski (21) i Aleksandar Kirovski (22), kao i Đorđe Despotović (20) iz Spartaka. Njima se na teret stavlja da su izvršili krivično delo nasilje na sportskoj priredbi i preti im kazna od šest meseci do pet godina zatvora, kao i novčana kazna - kaže izvor Kurira.Krivična prijava, kako navodi, podneta je i protiv gostujućih igrača iz Engleske.- Prijavom su obuhvaćeni Stiven Vigli, pomoćni trener, kao i fudbaleri Roj Stiven Kolker i Tomas Džejms Lis - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje:- Tužilaštvo je predložilo i da im se presudom izrekne mera zabrane prisustvovanja sportskim priredbama - kaže sagovornik Kurira.Krivičnom prijavom bio je obuhvaćen i fudbaler Nikola Ninković iz Partizana, koji je prvi i počeo kavgu. Međutim, kako Ninković još nema 18 godina, postupak bi mogao da bude pokrenut pred sudijom za maloletnike.

Za šta ih tereti optužnica

Goran Čaušić

Obema rukama i telom odgurnuo igrača suprotnog tima Denija Rouza.

Ognjen Mudrinski

Povukao za dres igrača Tomasa Insa, a zatim ga odgurnuo prema ulazu u „tunel“ i desnom rukom udario po glavi.

Đorđe Despotović

Igrač sa brojem devet rukama odgurnuo igrača Engleske Tomasa Insa.

Andreja Milutinović

Najpre je levom rukom u grudi i vrat gurao igrača Krega Dosona, zatim prišao s leđa igraču Stivenu Kokeru i obema rukama ga odgurnuo, glavom udario u lice pomoćnog trenera reprezentacije Engleske Martina Ričarda Tomasa i odgurnuo ga rukama. Potom je šutnuo pomoćnog trenera Engleske Stivena Viglija.

Optuženi i navijačiViše tužilaštvo u Kruševcu podnelo je sudu optužni predlog i protiv navijača Dejana Marinkovića (20), Mirka Minića (27) i Miloša Stankovića (32) zbog sumnje da su uneli baklje i kasnije ih bacili na teren.

Zvezda: Bez komentaraFudbalski klub Crvena zvezda nije želeo da komentariše optužni predlog Višeg suda u Kruševcu koji je poveden protiv dvojice igrača crveno-belih, napadača Ognjena Mudrinskog i golmana Aleksandra Kirovskog.- Crvena zvezda ne želi da komentariše postupak koji je u toku - bilo je sve što je rekao generalni sekretar Crvene zvezde Stefan Pantović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track