Partizan uz četiri gola protutnjao Nišom
Foto: KURIR

Superliga Srbije

Partizan uz četiri gola protutnjao Nišom

Fudbal -
Crno-bele su do nova tri boda došli autogolom Kolarevića u sedmom i pogocima Stefan Šćepovića u 59, Jojića u 72. i Ninkovića u 82

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički u Nišu sa 4:0 u derbiju 11. kola Jelen Superlige. Crno-bele su do nova tri boda došli autogolom Kolarevića u sedmom i pogocima Stefan Šćepovića u 59, Jojića u 72. i Ninkovića u 82. minutu.

Crno-beli su na teškom gostovanju napravili jako dobru uvertiru za duel sa Interom koji ih očekuje u Humskoj u četvrtak, u okviru 4. kola Lige Evrope.

Trener Partizana Vladimir Vermezović izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima u ubedljivoj pobedi nad Radničkim."Radnički je u prvom poluvremenu imao svoje prilike, ali je Partizan potpuno kontrolisao drugo poluvreme", rekao je Vermezović i dodao da crno-beli uvek idu na gol više.Trener Partizana je ocenio da je "ovo možda previsok rezultat, ali da su mladi igrači koji su ušli u drugom poluvremenu hteli da se iskupe zbog poraza u Kupu protiv Borca".On je dodao da je ovo bilo teško gostovanje za Partizan i da se mnogi timovi neće naigrati fudbala u Nišu. Vermezović je naglasio da je u Niš došao posle više od 20 godina i da je atmosfera bila prava fudbalska."Iako neki igrači nisu bili u timu, nikoga od njih se nisam odrekao", rekao je onTrener Radničkog Aleksandar Ilić rekao je da je ovo bila teška utakmica, kao i da Partizan poseduje kvalitet, kome je Radnički teško parirao. Ilić je rekao da je možda, autogol na samom početku meča uticao na stabilnost igre Radničkog i da će u timu nastojati da konsoliduju redove posle dva teška poraza.

Tekstualni prenos

90 minut - Kraj meča

81. minut - 0:4, Ninković... Partizan se poigrava sa potpuno indisponiranim igračima Radničkog. Tomić je na desnoj strani uradio pola posla, uočio je Ninkovića koji tek što je ušao u igru, i "spojio ga sa golom".

72. minut - 0:3, Jojić... Nedugo pošto je ušao u igru mladi reprezentativac Srbije iz redova Partizana demonstrirao je da poseduje raskošan potencijal. Smiljanić je najpre uposlio Jojića, koji je fantastičnim udarcem poslao loptu pod prečku potpuno nemoćnog golmana Nišlija Perića

65. minut - Izmena i u timu Radničkog. Umesto Aleksandra Jovanovića, dvostrukog strelca protiv Zvezde na "Marakani", u igri je njegov prezimenjak Milan.

64. minut - Saša Ilić je izašao, umesto njega Jojić će osvežiti vezu crno-belih.

59. minut - 0:2, Stefan Šćepović... Napadač Partizana je sve sam uradio. Primio je loptu na četrdesetak metara od gola Radničkog, pretrčao je sa loptom pola te distance i onda sjajno šutirao i zatresao mrežu Nišlija.

Drugo poluvreme

45. minut - Poluvreme

37. minut - Nemanja Tomić je izveo slobodan udarac sa otprilike 20 metara, po sredini, ali nije imao sreće da savlada golmana Radničkog - lopta je pogodila stativu.

32. minut - Ponovo su Nišlije opasno zapretile, ovoga puta po desnom krilu, preko Binića, koji se našao u poziciji da ugrozi Petrovića, ali je ponovo Ivanov odlično intervenisao i klizećim startom "pokupio" loptu.

24. minut - Napad Nišlija rezultirao je dobrom pozicijom za udarac Petrovića sa 12-13 metara, međutim njegov pokušaj na vreme je blokirao Ivanov.

10 minut - Partizan je ponovo zatresao mrežu domaćina (Saša Ilić), ali je gol poništen zbog navodnog ofsajda.

7 minut - 0:1 - Crno-beli su stigli do vođstva. Autogol je postigao Kolarević nakon centaršuta Lazevskog sa leve strane. To je već treći autogol koji postižu Partizanovi rivali ove jeseni.

Stadion: Čair. Gledalaca: 8.000. Sudija: Miodrag Gogić

Radnički: Perić, Đorđević, Ranđelović, Petrović, Vukomanović - Lukić, Kolarević, Stefanović (od 82. Pejčić) - Binić (od 70. Baevski), A. Jovanović (M. Jovanović), Petrović. Trener: Aleksandar Ilić.

Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski - Smiljanić, Kamara - Ilić (od 64. Jojić), Tomić, L. Marković (od 76. Ninković) - S. Šćepović (od 80. M. Šćepović) Trener: Vladimir Vermezović.

Crno-beli su u zgusnutom rasporedu, pošto su pre tri dana odigrali meč kupa protiv Borca, i izgubili, a nakon gostovanja u Nišu četu trenera Vladimira Vermezovića očekuje okršaj protiv Intera u Ligi Evrope

Na drugoj strani, Radnički je tri kola bez pobede, prošlog vikenda je doživeo debakl u gostima protiv OFK Beograda, pa će igrači trenera Ilića težiti da se u duelu sa šampionom "operu" za tu blamažu.

Jelen Superliga, 11. kolo:

Javor - Hajduk 2:1Onjilo 87, Milovanović 88 - Veselinović 40

Novi Pazar - Sloboda 2:2Damjanović 29, Bogudnović 85 - Pilipović 39, Ranđelović 69

Radnički Kragujevac - OFK Beograd 3:0Spalević 44, Milosković 50, 78 - Trivunović 80 p

Smederevo - Donji Srem 0:1Putinčanin 80

Spartak - BSK Borča 2:1Stamenković 62 ag, Despotović 65 - Živković 38

Radnički Niš - Partizan 0:4Kolarević 7 ag, S. Šćepović 59, Jojić 72, Ninković 81

19.00 Crvena zvezda - Jagodina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track