BRUKA: Zvezda tera svoje ikone!
Foto: KURIR

Dokle više

BRUKA: Zvezda tera svoje ikone!

Fudbal -
Aktuelno rukovodstvo Crvene zvezde brojnim gafovima udaljilo od sebe legende kluba

Zadnji dani došli.Stara je priča da sadašnje rukovodstvo FK Crvena zvezda troši svoje legende. Posle Džajića, Stojkovića, Pižona i ostalih uprava s Vladanom Lukićem na čelu zaratila je i s dojučerašnjim trenerom Robertom Prosinečkim.Milionski dug kluba je četiri do pet puta veći od 10,7 miliona evra, na koliko je Agrobanka aktivirala menicu. Račun kluba u blokadi je više od sedam meseci, ali mnogo više od brojki boli loš odnos čelnika kluba prema onima koji su stvarali ime i imidž crveno-belih. Dovoljno je pogledati sadašnji upravi odbor, u njemu nema nijedne legende Crvene zvezde.Navijači bi progutali i ove gafove da ima rezultata, ali nema ih ni na vidiku. Pet godina je Crvena zvezda bez titule i bilo kakvog rezultata u Evropi. Sramota.

Džajić izigran

Najveće ime srpskog i YU fudbala aktuelno rukovodstvo bezobrazno je iskoristilo prošle godine nakon poraza od Partizana. Pričalo se o njegovom povratku na Marakanu, ali do toga nikada nije došlo, niti će doći. Ostaće misterija zbog čega nije došlo do povratka Džaje u klub.

Stojković oteran

Još jedna legenda crveno-belih, Dragan Stojković, nije blagonaklono dočekan na Marakani. Sadašnji čelnici kluba optužili su ga za nedomaćinsko poslovanje, a onda je imao i incident s navijačima u klupskom restoranu. Od tada Piksi nijednom nije posetio Crvenu zvezdu.

Robi ispao naivan

Posebna priča je dobroćudni, ali naivni Robert Prosinečki. Posle naprasnog odlaska s Marakane pre dva meseca, Robi je dobio obećanja čelnika kluba da će mu u ratama isplatiti 200.000 evra. Do danas nije dobio ništa pa će Zvezdu tužiti UEFA, a Lukiću i njegovoj ekipi poručio je da i dalje više voli Zvezdu od njih.

Slučaj Pižona

Vladimir Petrović Pižon je kao trener u potpunoj besparici preporodio Crvenu zvezdu, ali mu čelnici kluba nisu dozvolili da završi prvenstvo. Pižon se povukao i nikada javno nije rekao ništa protiv čelnika kluba. Junak iz Barija Stevan Stojanović je skrajnut. Optužen je bez dokaza da je imao ključnu ulogu u transferu Uroša Ćosića u moskovski CSKA.

Miha, priča za sebe

Posebna priča je Siniša Mihajlović. Srpski fudbalski selektor bolje sarađuje s Partizanom nego sa Zvezdom. Od kada je izabran na mesto selektora, nije došao u prijateljsku posetu bivšem klubu. Čudno, ako ništa drugo, mada kod Mihe Crvena zvezda ima veliki broj reprezentativaca.

Kritičar Savić

Igračke legende Crvene zvezde Dušan Savić, Dušan Maravić i Ratomir Dujković u stalnom su sukobu sa čelnicima kluba jer im zameraju to što su s Marakane oterali bivše igrače i što konstantno rasprodaju igrače iz omladinske škole. Sva trojica su već neko vreme na distanci od kluba.

Zaboravljeni Pančev

Zvezdina „kobra“ Darko Pančev nekoliko puta se nudio da pomogne klubu, ali njegovi javni nastupi nikada nisu iskorišćeni. Sigurno je da bi svojim imenom i autoritetom pomogao Zvezdi da ima tapiju na talente iz Makedonije, ali... Slično je i sa Ilijom Najdoskim i Miodragom Belodedićem.

Vidić zaobilazi

Nemanja Vidić je bio u Beogradu tokom školovanja za trenera, čak i na premijeri filma „Artiljero“, ali nije posetio Marakanu. Činjenica je da se Vidić nije pojavio na stadionu Crvene zvezde iako je u Beogradu boravio nekoliko dana. Kapitena Mančester junajteda i najveći brend srpskog fudbala u svetu Crvena zvezda nije nimalo iskoristila.

Stanković kao majka

Jedina svetla tačka je Dejan Stanković, koji je posetio Zvezdu na dan utakmice s BSK i tako motivisao igrače da Borčane isprate sa sedam komada u mreži. Ne treba zaboraviti da je upravo Stanković odigrao ključnu ulogu u lečenju Zvonka Milojevića i Milana Vilotića, ali dobroćudni i čovečni Deki nije želeo da se eksponira kad je reč o njegovom velikom humanitarnom radu.

Dejo i Juga na distanci

Dejan Savićević i Vladimir Jugović u širokom luku zaobilaze Marakanu, iako se obojica trude da na sve načine pomognu Crvenoj zvezdi. Prvi ih je redovno posećivao na pripremama, čak je odigrao odlučujuću ulogu kad je letos Milan Jovanović umesto u Hajduku završio u Zvezdi. Vladimir Jugović pomaže oko mladih fudbalera, skautira, ali očigledno nema veliki uticaj na rukovodstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track