Vladimir Jugović: Igrao sam levog beka ako treba!

Druga vremena

Vladimir Jugović: Igrao sam levog beka ako treba!

Fudbal -
Ne bih da držim predavanje igračima koji neće da igraju za reprezentaciju, ali ja sam se uvek osećao posebnim kad dobijem poziv, rekao je Jugović

Matić rekao zbogom!Koliko smo samo puta od srpskih sportista čuli kako olako obećavaju „ostavljanje srca na terenu“, „izgaranje za Srbiju do poslednjeg atoma snage i kapi krvi“ i kako će „izginuti za svaku loptu“, da bi kod prve krizne situacije eksplodirali ostavljajući za sobom razrušene odnose u reprezentaciji.Poslednja tempirana bomba srpskog sporta bio je Nemanja Matić, mladi fudbaler Benfike, koji je, uvređen zbog toga što nije igrao na poslednjih pet utakmica, zatražio da ga više ne pozivaju u reprezentaciju dok se ne promeni selektor.Kako li je bilo najboljem veznom igraču Srbije Vladimiru Jugoviću kad je kao član Juventusa prihvatao da igra levog beka u nacionalnom timu jer su mu mesta u sredini zauzeli drugi.- Neću nikome da držim predavanje, pa ni Nemanji Matiću, jer on najbolje zna zašto je doneo odluku da ne igra za reprezentaciju. Ako me pitate šta je meni značio nacionalni dres, kazaću vam da sam se osećao posebnim kad god sam dobio poziv da nastupam u njemu. Tačno je da sam igrao i levog beka kad su to od mene tražili selektori i nikada nisam gubio taj utisak uzvišenosti zbog reprezentacije - rekao je Jugović.Na pitanje šta razlikuje njegovu i današnju generaciju fudbalera, Jugović ističe da je ključni faktor vaspitanje:- Drugačiji smo, jer mi smo bili spremni na kompromise. Možda je ključna razlika u tome što su današnji reprezentativci veoma mladi odlazili iz zemlje u inostranstvo, tako da su vaspitavani na drugi način.

Nemanja Matić
Nemanja Matić

Lazović povukao noguOtkaz reprezentaciji Srbije usled nezadovoljstva prvi je dao Danko Lazović. Bivši centarfor Zenita godinama je bio pozivan pod zastavu kod selektora Klementea, Đukića, Antića i Petrovića i uvek je bio u senci Nikole Žigića, Marka Pantelića i drugih ofanzivnih igrača. Strpljenje ga je izdalo u Pižonovo vreme posle gotovo četiri godine delovanja iz drugog plana, što ne može nikako da bude slično Matićevom primeru koji je juče postao standardan igrač Benfike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track