Međusobni sukobi navijača Partizana pred derbi, privedeno 107 osoba

143. sudar večitih

Međusobni sukobi navijača Partizana pred derbi, privedeno 107 osoba

Fudbal -
Nekoliko sati pre početka večitog derbija u Beogradu je zabeleženo nekoliko incidenata u kojima je povređeno i privedeno više osoba
1 / 10

BEOGRAD - Navijači Partizana nekoliko sati pre početka 143. večitog derbija napravili su nekoliko odvojenih incidenata po Beogradu.

Kako saznajemo, dve zaraćene frakcije crno-belih su se tri sata pre početka derbija sukobile u ulici Vojislava Ilića, opština Vračar, blizu stadiona Sinđelića i Obilića. Tom prilikom lakše je povređeno nekoliko osoba, a polupani su parkirani automobili. Nešto kasnije tuča je zabeležena i u ulici Ljube Dimitrijevića. Prema izjavama očevidaca nekoliko stotina navijača sukobilo se sa policijom. Sukobi su nastavljeni i u Kursulinoj ulici.

U isto vreme došlo je do sukoba navijača i policije i na Mirijevskom vencu. Za sada nema detalja o povređenima ili šteti.

Kako je saopštio MUP, oko 200 navijača fudbalskog kluba Partizana u subotu se međusobno potuklo u Beogradu, a do 17:15 policija je prvela tridesetak osoba.

"U tuči su povređena dva policajca kao i tri osobe čiji identitet još uvek nije utvrđen, odnosno ne zna se da li su navijači ili slučajni prolaznici".

Do tuče je došlo u Ulici Vojislava Ilića, kod stadiona Sinđelića u 15:55, navode u MUP-u dodajući da je u toku privođenje učesnika tuče.

""Privedeno je 107 navijača, i to uglavnom Partizana", rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dodajući da još uvek nije pouzdano utvrđeno da li je bilo štete na parkiranim automobilima i drugim objektima.

Nisu mirovali ni navijači Crvene zvezde. Sukobili su se prvo u naselju Mirijevo, a potom su se pola sata pre početka meča u Karađorđevom parku sukobili sa policijom. Tok prilikom su prevrnuli i nekoliko automobila.

Inače, sukobi navijača viđeni su danas i u Nišu. Neposredno pred početak fudbalske utakmice između niškog Radničkog i novosadske Vojvodine sukobili su se navijači dva kluba u kome je jedan policajac lakše povređen, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Nišu.

Privedeno je pet osoba i u toku je operativni rad policije sa njima, rekla je Tanjugu portparol Policijske uprave Lidija Pavlović.

Među navijačima u incidentu kod stadiona na Čairu nije bilo povređenih, napomenula je Pavlovićeva.

Do manjeg incidenta je došlo i u centru Niša kada su dva automobila novosadskih registarskih tablica gađani kamenicama u prolazu.

Dva policajca u bolnici, jedan pušten kući

Od tri policajca koji su povređena u masovnoj tuči navijača uoči fudbalskog derbija Partizan - Crvena zvezda dvojica su zadržana na pregledima dok je jedan pušten kući, rečeno je u Urgentnom centru.

Primljeno je i devet navijača koji su zadobili povrede glave, ruku i nogu a jedan od njih i ubod nožem u nogu, rekla je šef Kancelarije za informisanje u Kliničkom centru Zorica Marković.

Ona je navela da su pregledi navijača i dalje u toku na raznim odeljenjima, dodavši da se trenutno ne zna da li će neko od njih biti zadržan na lečenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track