Bajern u gostima odigrao nerešeno sa Nirnbergom

Bundesliga

Bajern u gostima odigrao nerešeno sa Nirnbergom

Fudbal -
Lider Bundeslige osvojio samo bod na gostovanju

BEOGRAD - Lider Bundeslige Bajern iz Minhena odigrao je danas u gostima nerešeno 1:1 sa Nirnbergom, u utakmici 12. kola fudbalskog prvenstva Nemačke.

Bajern je poveo golom Marija Mandžukića već u trećem minutu, ali je Markus Fojlner izjednačio na početku drugog poluvremena. Nirnberg je od 77. minuta imao igrača manje pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Timo Gebhart, ali gosti nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost.

Aktuelni šampion Borusija iz Dortmunda pobedila je na svom terenu Grojter Firt sa 3:1. Domaćin je poveo pogotkom Roberta Levandovskog u trećem, a izjednačio je Zoltan Štiber dva minuta kasnije. Novu prednost Dortmundu ponovo je doneo Levandovski u 15, a na 3:1 povećao je Mario Gece u 42. minutu.

Borusija iz Menhengladbaha povela je na svom terenu protiv Štutgarta golom Martina Štrancla u sedmom minutu, ali su gosti već u sledećem napadu izjednačili preko Martina Harnika. Pobedu "švabama" doneo je Rel Brirs autogolom u 72. minutu. Srpski fudbaler Zdravko Kuzmanović igrao je do 91. minuta za Štutgart, kada je zamenjen.

Frajburg je pobedio u gostima Hanover sa 2:1, dok je Hamburg kod kuće savladao Majnc sa 1:0. Fudbaleri Ajntrahta bili su bolji na svom terenu od Augzburga sa 4:2. Dvostruki strelac za domaćnia bio je Aleksander Majer, jedan gol postigao je Štefan Ajgner, dok je Saša Molders dao autogol. Strelci za goste bili su Ja-Čeol Ko i Molders.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track