Juventus doveo Čelsi do praga eliminacije

Liga šampiona

Juventus doveo Čelsi do praga eliminacije

Fudbal -
Aktuelni šampion mora da pobedi u poslednjem kolu i sačeka poraz Juventusa kako bi prošao dalje
1 / 4

BEOGRAD - U večeras osigranim utakmicama fudbalske Lige šampiona derbi je odigran u Torinu, gde je Juventus pobedio ekipu Čelsija rezultatom 2:0, pa je branilac titule sada na rubu eliminacije iz elitnog takmičenja.

Uoči poslednjeg kola, u Grupi E vodi Šahtjor, koji je večeras na gostovanju pobedio prvaka Švedske Nordsjeland rezultatom 5:2. Ukrajinci imaju 10 bodova, Juventus devet, a Čelsi šest.

Ukoliko u poslednjem kolu Šahtjor i Juventus igraju u Donjecku nerešeno, Čelsiju neće pomoći eventualna pobeda protiv Nordsjelanda, jer je slabiji u međusobnim duelima sa Juventusom.

U grupi F Bate Borisov je propustio veliku šansu da do kraja ostane u trci za plasman u osminu finala. Šampion Belorusije večeras je na svom terenu izgubio od već otpisanog Lila sa 2:0, pa uoči poslednjeg kola ima četiri boda manje od Valensije i Bajerna, koji su odigrali 1:1, što je i jednom i drugom timu bilo dovoljno da obezbedi prolaz u završnicu.

U grupi G Barselona je u Moskvi lako pobedila ekipu Spartaka sa 3:0, a Lionel Mesi postigao je dva gola i sada mu nedostaje još pet pogodaka da izjednači rekord Nemca Gerda Milera po broju golova u kalendarskoj godini. Miler je 1972. završio godinu sa 85 golova, a Mesi ih je za sada postigao 80.

U mnogo zanimljivijem i važnijem duelu Benfika je u Lisabonu savladala Seltik sa 2:1, pa te dve ekipe u poslednje kolo ulaze sa po sedam bodova. Ko će u osminu finala, odlučiće poslednje kolo, a lakši posao će imati Škoti koji u Glazgovu dočekuju otpisani Spartak, nego Benfika, koja gostuje u Barseloni.

Mančester junajted je posle četiri pobede na gostovanju u Istanblu doživeo prvi poraz. Aleks Ferguson je izveo gotovo rezervni sastav i Turci su pobedili sa 1:0, pa uoči poslednjeg kola imaju sedam bodova, koliko i rumunski Kluž, koji je večeras na svom terenu savladao Bragu sa 3:1.

U poslednjem kolu Galatasaraj gostuje Bragi, a Kluž Mančester junajtedu, pa se čini da Turci imaju više šansi da prođu u osminu finala, tim pre što su bolji od Rumuna u međusobnim duelima.

Rezultati petog kola:

E grupa: Nordsjeland - Šahtjor 2:5 (Nordstrand 24, Lorencen 30 - Adrijano 26, 53, 81, Vilijan 44, 50), Juventus - Čelsi 3:0 (Kvaljarela 38, Vidal 61, Đovinko 90)

Tabela: Šahtjor 10, Juventus 9, Čelsi 7, Nordsjeland 1.

F grupa: BATE Borisov - Lil 0:2 (Sidibe 14, Bruno 31), Valensija - Bajern 1:1 (Fehuli 77 - Miler 82)

Tabela: Bajern 10, Valensija 10, BATE Borisov 6, Lil 3.

G grupa: Spartak - Barselona 0:3 (Alveš 13, Mesi 27, 39), Benfika - Seltik 2:1 (Džon 7, Garaj 71 - Samaras 32)

Tabela: Barselona 12, Seltik 7, Benfika 7, Spartak 3.

H grupa: Kluž - Braga 3:1 (Rui Pedro 7, 15, 33 - Alan 17), Galatasaraj - Mančester junajted 1:0 (Jilmaz 53)

Tabela: Mančester junajted 12, Galatasaraj 7, Kluž 7, Braga 3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track