Grupa E: Evropski šampion Čelsi poražen u Torinu

Liga šampiona

Grupa E: Evropski šampion Čelsi poražen u Torinu

Fudbal -
Čelsiju je potrebno da Juventus 5. decembra izgubi u Donjecku od Šahtjora, koji je danas sa 5:2 pobedio Nordsjeland u gostima, kao i da u Londonu savlada Dance

BEOGRAD - Fudbaleri evropškog prvaka Čelsija izgubili su večeras u Torinu od Juventusa sa 3:0 i kolo pre kraja grupne faze doveli u pitanje plasman u drugu rundu Lige šampiona.

Pobedu Juventusu doneli su Fabio Kvaljarela, Arturo Vidal i Sebastijan Đovinko, golovima u 38, 61. i 90. minutu.

Nordsjeland je pružio jak otpor favorizovanom Šahtjoru i večeras postigao više golova nego u svim prethodnim utakmicama Lige šampiona zajedno, međutim, iako su dva puta vodili, Danci nisu uspeli da pobede. Domaćin je poveo u 24. minutu pogotkom Mortena Nordstranda, ali je dva minuta kasnije na nesportski način izjednačio Brazilac Luiz Adrijano. Napadač Šahtjora je uzeo loptu koja je bila vraćena igračima domaćeg tima posle sudijskog podbacivanja, zaobišao golmana i lako postigao gol dok su svi ostali fudbaleri stajali na terenu i posmatrali šta se dešava. Usledili su protesti domaćih igrača, stručnog štaba i navijača, ali sudija nije mogao da poništi pogodak. Nordsjeland je u 29. minutu uspeo da ponovo povede golom Kaspera Lorencena, ali je Vilijan ponovo izjednačio minut pre kraja prvog poluvremena. U nastavku utakmice ovaj fudbaler se ponovo upisao u strelce, u 50. minutu, kao i Adrijano u 53. i 81.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track