OFK Beograd eliminisao Zvezdu iz Kupa Srbije

Više nije senzacija

OFK Beograd eliminisao Zvezdu iz Kupa Srbije

Fudbal -
Pored OFK-a, u polufinale Kupa plasirali su se još Vojvodina, Javor i Jagodina

BEOGRAD - Fudbaleri OFK Beograda eliminisali su Crvenu zvezdu u četvrtfinalu Kupa Srbije, pošto su u gostima pobedili branioca trofeja sa 3:1. Strelci za OFK bili su Petar Grbić u 12. i 62. i Dragan Bogavac u 63. minutu, dok je jedini gol za Zvezdu postigao Darko Lazović u 30.

OFK je poveo pošto je golman domaćih Aleksandar Kirovski posle povratnog pasa Uroša Spajića želeo da ispuca loptu, ali je pogodio Grbića od koga se ona odbila u gol. Crveno-beli su izjednačili pošto se lopta posle kornera i gužve u šesnaestercu odbila do Lazovića, koji je oštro šutirao sa 17 metara u levi ugao golmana "romantičara" Milana Lukača.

Obe ekipe imale su još nekoliko šansi u prvom poluvremenu, ali nije bilo više golova. Fudbaleri OFK Beograda su u drugom poluvremenu uspeli da dođu do velike prednosti sa dva brza gola. Oni su prvo poveli sa kada je Kirovski odbranio šut Veseljka Trivunovića iz daljine, lopta se odbila do Aleksandra Čavrića, čiji je udarac takođe odbranio golman Zvezde, međutim lopta je onda došla do Grbića koji je glavom poslao u mrežu.

Prednost gostiju na 3:1 povećao je Bogavac koji je već u sledećem napadu iskoristo odličan pas Grbića, izašao sam ispred Kirovskog i lako ga savladao. Kapiten OFK Beograda Nemanja Nikolić zamenjen je zbog povrede u 43. minutu, a umesto njega je u igru ušao Goran Brkić.

Utakmici na stadionu Crvene zvezde prisustvovalo je oko sedam hiljada gledalaca. Pored OFK-a, u polufinale Kupa plasirali su se još Vojvodina, Javor i Jagodina.

http://www.youtube.com/watch?v=DsE1a8YNaOw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track