Pobede Rada, Hajduka, Javora i OFK

Super liga

Pobede Rada, Hajduka, Javora i OFK

Fudbal -
Domaćini ostvarili stopostotan učinak u prvim mečevima 14. kola Super lige
1 / 5

BEOGRAD - Fudbaleri Rada pobedili su danas na Banjici ekipu Novog Pazara sa 2:0, dok je Javor u Ivanjici istim rezultatom slavio protiv Radničkog iz Niša u 14. kolu Super lige Srbije.

Fudbaleri Hajduka iz Kule su na svom terenu trijumfovali protiv Donjeg Srema sa 3:2, dok je OFK Beograd na Karaburmi pobedio Spartak iz Subotice sa 1:0.

Rad je zabeležio drugu uzastopnu pobedu na svom terenu golovima Milana Mitrovića u osmom minutu i Slavka Perovića u 11. "Građevinari" su tako došli do druge pobede nad Novim Pazarom u roku od mesec dana.

Javor je i u četvrtoj uzastopnoj utakmici ostao neporažen, a ovog puta su bili bolji od Radničkog iz Niša. Golove u pobedi domaćina postigli su Ifeani Onilo u 29. minutu i Nemanja Vidić u 78. Nišlije i na četvrtoj uzastopnoj utakmici u domaćem šampionatu nisu postigli gol, iako su u meču protiv Javora imali inicijativu i igrača više od 39. minuta, kada je Onilo dobio direktan crveni karton.

Fudbaleri OFK Beograda su nastavili pobednički niz pobedom nad Spartakom, a gol odluke postigao je Vladan Adžić u 84. minutu.

Hajduk iz Kule je niz od pet utakmica bez pobede prekinuo trijumfom u uzbudljivoj utakmici protiv Donjeg Srema. Kuljani su poveli golom Slobodana Lalića u 8. minutu, a prednost je udvostručio Ivan Obrovac u 24. Iako je Srem igrao sa igračem manje od 12. minuta zbog isključenja Igora Uroševića uspeli su da dođu do izjednačenja. Golove za Donji Srem postigli su Miloš Josimov u 31. i Nemanja Tošić u 88. minutu. Pobedu Hajduku nakon pet utakmica bez trijumfa doneo je Lazar Veselinović u 90. minutu.

Rad se drugom uzastopnom pobedom vratio na treće mesto u ligi, dok je Spartak i dalje šesti, a OFK je napredovao za jedno mesto i sada je deveti. Hajduk je pobedom "pobegao" sa poslednjeg mesta na tabeli, dok je Javor napredovao i sada je sedmi, a Donji Srem je ostao na 11. mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track