Vujošević pozvao publiku da sportski navija

Jadranska liga

Vujošević pozvao publiku da sportski navija

Košarka -
Pozivam publiku da prepozna značaj utakmice, da ispuni Pionir do poslednjeg mesta. Naše nije da se bavimo politikom, mi se bavimo košarkom, poručio trener košarkaša Partizana

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pozvao je publiku da sportski navija i podrži crno-bele u predstojećem meču Jadranske lige sa Cedevitom u Beogradu.

"Pozivam publiku da prepozna značaj utakmice, da ispuni Pionir do poslednjeg mesta. Naše nije da se bavimo politikom, mi se bavimo košarkom. Šta ko privatno oseća, mora da prevaziđe, ne igramo sa neprijateljima, nego sa sportskim rivalima", poručio je Vujošević.

On je naglasio da je Cedevita pre početka prvenstva važila za glavnog kandidata za osvajanje Jadranske lige.

"Cedevita je uz još jedan beogradski klub ušla u takmičenje sa najvećim budžetom, napavila selekciju te vrste od igrača koji su sposobni da odmah daju rezultat. Ekipa je popunjena po svim pozicijama, ima najmanje po dvojicu kvalitetnih igrača. ", ocenio je Vujošević kvalitete sutrašnjeg protivnika.

Trener crno-belih je naglasio da je Partizan krenuo sa veoma mladim timom.

"Bez ikakve amnestije od odgovrnosti kada je ideja da se napravi rezultat, mi isto imamo svoje ambicije i ne damo nikome a priori poziciju favorita, iako smo svesni njihove snage", rekao je Vujošević i naglasio da se nada da će utakmica biti obeležena sportskim motivima.

"Pokušaćemo da u jednom sportskom nadmetanju budemo bolji od rivala koji je zaista kvalitetan", istakao je Vujošević.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da se nada pobedi "uz veliko zalaganje i podršku sa tribina".

"Očekuje nas vrlo važna i teška utakmica sa Cedevitom koja je sa velikim ambicijama ušla u ovu sezonu. Dosta su izmenili sastav i važe za jednog od glavnih kandidata za osvajanje ABA lige. Nama je ovo prva u nizu vrlo važnih utakmica koje predstoje i nadam se da ćemo uz maksimalno zalaganje i veliku podršku sa tribina uspešno započeti niz", rekao je Lučić.

Utakmica desetog kola Jadranske lige između Partizana i Cedevite igra se u nedelju od 17 sati u hali "Pionir".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track