Pro Patriji meč suspenzije zbog vređanja Boatenga

Odlučeno

Pro Patriji meč suspenzije zbog vređanja Boatenga

Fudbal -
Rasističko skandiranje je bilo upućeno i drugim igračima Milana - Urbiju Emanuelsonu, Suliju Muntariju i M"Bajeu Nijangu

Italijanski četvrtoligaš Pro Patrija igraće jedan meč pred praznim tribinama jer su njegovi navijači vređali igrača Milana Kevin Prinsa Boatenga na rasnoj osnovi, saopštio je Fudbalski savez Italije.

Posle nekoliko puta ponovljenog skandiranja na prijateljskoj utakmici, upućenog fudbaleru Milana Kevin-Prinsu Boatengu, taj reprezentativac Gane je šutnuo loptu u deo publike gde su bili navijači koji su mu dovijivali, skinuo dres i izašao sa terena, a zatim su igralište napustili i njegovi saigrači. Rasističko skandiranje je bilo upućeno i drugim igračima Milana - Urbiju Emanuelsonu, Suliju Muntariju i M"Bajeu Nijangu.

U saopštenju FIGC se kaže da su povici navijača bili rasistički i da je klub zato zaslužio da bude kažnjen igranjem pred praznim tribinama. Pro Patrija je zbog sličnih nereda navijača ove sezone već bila kažnjena sa 5.000 evra.

Predsednik FIGC Đankarlo Abete, rekao je da bi zvaničnici na utakmicama trebalo da reaguju pre igrača.

"Ako je potrebno, trebalo bi prekinuti utakmicu privremeno ili trajno, pošto je to potrebno da mi se stalo na put rasizmu", rekao je Abete.

Boateng je dobio veliku podršku nekadašnjih fudbaleru time što je poveo saigrače da napuste teren, a predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater pozvao je igrače da ne napuštaju teren ukoliko naiđu na rasizam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track