Vučurević traži pare od prelaska Tošića u Junajted

Ne napušta Banat

Vučurević traži pare od prelaska Tošića u Junajted

Fudbal -
Prema rečima Vučurevića, kompanija „Friends & Football International LLC“ treba da uplati Banatu preostalih 300.000 evra za prelazak Tošića iz Partizana u redove ’crvenih đavola’

Glavni sponzor fudbalera Banata Mirko Vučurević rekao je da se neće povući iz tog kluba, bez obzira da li će dobiti novac za transfer Zorana Tošića u Mančester Junajted.

Prema rečima Vučurevića, kompanija „Friends & Football International LLC“ treba da uplati klubu preostalih 300.000 evra za prelazak Tošića iz Partizana u redove ’crvenih đavola’.

Vučurević je na konferenciji za medije izjavio da je u toku trogodišnji postupak pred Privrednim sudom u Zrenjaninu protiv fudbalskog kluba Banat, u kojem ta kompanija, odnosno menadžer Zoran Pavlović, potražuje 750.000 evra suprotno zakonu i pravilima FIFA.

Višegodišnji spor nastao je posle prelaska aktuelnog srpskog reprezentativca Tošića iz Banata u Partizan, a zatim i njegove prodaje Mančester Junajtedu.

Vučurević tvrdi da Partizan nije omogućio Banatu da ostvari ugovorenu polovinu prihoda od transfera vrednog sedam milona evra, u čemu je posebnu ulogu imao i menadžer Pavlović.

Glavni sponzor Banata podsetio je da je u sudskom sporu u Privrednom sudu u Zrenjaninu, pre dve i po godine, doneta privremena mera kojom se Partizanu zabranjuje da Banatu isplati iznos od 548.913 evra.

Ocenjujući da se ’vodi loptanje’ između Apelacionog suda u Beogradu i Privrednog suda u Zrenjaninu, Vučurević je naznačio da privremena mera Privrednog suda traje već dve i po godine, da je menadžer Pavlović u pritvoru, a da će sudske odluke imati velike posledice po budućnost Banata, koji igra drugoligaske utakmice i bori se da održi taj status na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku u Zrenjaninu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track