SENZACIONALNO: Srpski mafijaš namestio meč Mančester Junajteda?!
Foto: REUTERS

Nova afera

SENZACIONALNO: Srpski mafijaš namestio meč Mančester Junajteda?!

Fudbal -
Mafijaš poreklom iz Srbije pod imenom Kareš priznao da je učestvovao u nameštanju meča Junajteda i Zalaegeršega

MANČESTER - Britanski mediji objavili su priznanje jednog srpskog mafijaša da je učestvovao u nameštanju meča između Mančester Junajteda i mađarskog Zalaegeršega u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona 2002. godine.

Junajted je poražen u Mađarskoj sa 1:0, ali je pod sumnjom meč odigran na Old Trafordu 27. avgusta 2002, koji je domaća ekipa dobila sa 5:0. "Đavoli" su posle 20 minuta vodili sa 3:0, a na kraju je bilo 5:0 posle isključenja golmana gostiju Saše Ilića. Golove za domaćina postigli su Van Nistelroj dva puta, Bekam, Skols i Solskjer.

"Bivši srpski mafijaš Kareš", kako su ga predstavili mediji sa Ostrva, ispričao je svoju verziju priče.

"Ugovorio sam sastanak u jednom kafiću u Zalaegeršegu. Sedeo sam za susednim stolom i gledao kako se posao dogovara. Bio sam tu dok se dogovor nije završio. U pitanju su bile velike sume novca za poraz mađarskog kluba sa najmanje tri gola razlike".

Kareš je ispričao da nema saznanja da je bilo ko iz Mančester Junajteda bio u dogovoru ili imao saznanja oko dogovora.

Dodao je da se više od deset mafijaša jednom mesečno sastajalo u Budimpešti, gde su dogovarali dalje korako oko nameštanja utakmica.

Kareš je odlučio da otkrije istinu pošto je došao u sukob sa ostatkom kriminalnog klana i sada se krije pod pseudonimima.

Niko se iz Mančester Junajteda još uvek nije oglasio povodom ovih tvrdnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track