PORAZ JOVANOVSKE: Hantuhova donela prvi poen Slovačkoj

FED KUP

PORAZ JOVANOVSKE: Hantuhova donela prvi poen Slovačkoj

Tenis -
Ne znam da li ću igrati sutra, rekla je Bojana
1 / 5

NIŠ - Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena od je od Danijele Hantuhove 5:7, 1:6 u prvom meču prvog kola FED Kupa, koji Srbija i Slovačka igraju u Nišu.

Meč je trajao nešto manje od devedeset minuta, a naša teniserka je bila ravnopravna samo do desetog gema u prvom setu.

“Krenula sam jako dobro, popila sam jači lek, tako da nisam osećala bol. Posle dva-tri teža poena, bilo je teško, pa sam pokušala da skratim poene. Ona je iskusna, sve vreme je dobro servirala i reternirala. Žao mi što nisam uspela da donesem bod Srbiji”, rekla je Jovanovski posle meča.

Ona bi trebalo da sutra izađe na teren protiv Dominike Cibulkove.

“Ne znam da li ću igrati sutra, videću večeras da li će bolovi biti jači. Ako ne bude mnogo gore od ovoga, mislim da ću igrati”, navela je srpska teniserka.

Jovanovski je dodala da ne oseća preveliki pritisak što je, zbog odsustva povređenih Ane Ivanović i Jelene Janković, prvi reket srpskog tima.

“Ovo mi je drugi put da igram kao prva teniserka Srbije u FED kupu. Uvek postoji pritisak, pogotovo što nisam trenirala dovoljno zbog bola u leđima. Nisam mogla mnogo da se krećem, osetila sam bol u jednom trenutku, nije ovo bila moja najbolja partija”, zaključila je Jovanovski.

Tekstualni prenos

U drugom setu Bojana Jovanovski je pravila mnogo grešaka i nije uspevala da bude ravnopravna sa rivalkom, koja je već na polovini ovog dela igre imala dva brejka prednosti. U petom gemu Jovanovska je zaustavila seriju rivalke, ali nije mogla da se vrati u meč.

Drugi set

Slovakinja je iskoristila treću set loptu i rezultatom 7:5 osvojila prvi set.

Hantuhova je došla do tri brejk lopte, drugu je iskoristila i sada servira za osvajanje prvog seta.

Deseti gem igrao se duže od deset minuta, ali Bojana nije iskoristila priliku da napadne i dođe do prvog seta, borba se nastavlja 5:5.

Sigurna je Bojana na servisu, Slovakinja servira za ostanak u prvom setu.

Hantuhova bez izgubljenog poena dobija osmi gem 4:4.

Dobar servis gem srpske teniserke, koja vodi 4:3.

U naredna dva gema nije bilo brejka, na polovini prvog seta 3:3.

Bojana Jovanovski odlično je počela meč, osvojila servis gem, a potom napravila brejk za vođstvo od 2:0. Slovakinja je potom učinila isto pa je posle četiri gema rezultat 2:2.

Prvi set

Tekstualni prenos

Posle duela Jovanovski - Hantuhova, očekuje se susret Vesne Dolonc i Dominike Cibulkove. Nedeljni program otvoriće Jovanovski i Cibulkova, nastaviće ga Dolonc i Hantuhova, da bi se dan zatvorio okršajem u dublu Dolonc - Krunić protiv Cepelove i Ribarikove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track