POBEDE GOSTIJU: Juve i PSŽ na korak od 1/4 finala!

Ibrahimović pocrveneo

POBEDE GOSTIJU: Juve i PSŽ na korak od 1/4 finala!

Fudbal -
Torinski klub je na Seltik Parku deklasirao škotski tim, dok je PSŽ uspeo da trijumfuje na Mestalji
1 / 7

Nokaut faza osvine finala Lige šampiona otvorena je pobedama gostujućih ekipa.

Fudbaleri Juventusa ubedljivo su slavili na gostovanju Seltiku (0:3), dok je Pari Sen Žermen pobedio na Mestalji ekipu Valensije rezultatom 2:1.

Juventus je tako praktično obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Strelci za torinski tim bili su Matri u 3 minutu, zatim Markisio u 78. i Vučinić u 83.

Iako je ostvario pobedu, PSŽ je bez potrebe prilično zakomplikovao situaciju. Naime, do 90. minutu francuski tim je, zahvaljujući golovima Lavecija u 10. i Pastorea u 43. minutu, imao dva gola prednosti, međutim, dozvolili su Valensiji da postigne gol i smanji prednost pred revanš. Daleko veći problem od toga je direktan crveni karton koji je Zlatan Ibrahimović zaradio u 92. minutu.

Revanš mečevi na programu su u sredu 6. marta.

http://www.youtube.com/watch?v=eHwEklyt_To

SELTIK - JUVENTUS 0:3Juventus je uspeo da utiša navijače Seltika već u trećem minutu utakmice. Matri je imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Seltika, uputio je udarac, međutim, Vilson uspeva da skine loptu sa gol linije. Na nesreću domaćih fudbalera lopta dolazi do Markisija koji je rutinski šalje u mržu za vođstvo Juventusa (0:1).

Na usporenom snimku se moglo videti da je lopta ipak prešla gol liniju kada je Matri uputio udarac, pa je gol kasnije pripisan njemu.

Seltik je u drugom poluvremenu nastavio da napada gol Juventusa. Ređale su se šanse domaćeg tima iz minuta u minut. Juve se potpuno skoncentrisao na odbranu.

U 78. minutu Italijani kažnjavaju promašaje Seltika. Odlični Markisio dobija loptu sa leve strane, vara čuvara i pogađa suprotan ugao gola (0:2).

Juventus je u 83. minutu dokrajčio ekipu Seltika! Mirko Vučinić se odlično snašao nakon greške Embroza i rutinski sproveo loptu u mrežu Seltika za ubedljivu pobedu (0:3)!

http://www.youtube.com/watch?v=qZAjfplyufs

Mirko Vučinić je sredinom prvog dela meča mogao da duplira prednost svog tima, nakon jedne dubinske lopte Pirla, ali crnogorski napadač je otišao previše u stranu pa je njegov udarac završio pored gola.

VALENSIJA - PSŽ 1:2 Pari Sen Žermen je sjajno otvori meč na Mestalji. U devetom minutu utakmice Moura je fenomenalno šutirao, međutim lopta pogađa stativu.Samo minut kasnije usledila je nova šansa za goste. Pastore je nesebično uposlio Lavecia koji je sjajnim driblinzima izbacio svoje čuvara a zatim uputio snažan udarac u mrežu Valensije! (0:1)

Nakon vođstva gostiju, Valenisija je počela da opseda gol PSŽ-a. Međutim, odbrana Pari Sen Žermena je na visini zadatka.

Iako je Valensija kontrolisala igru, gosti uspevaju da dupliraju prednost.U samom finišu prvog dela meča odlični Moura je u pravom momentu uposlio Pastorea, koji šalje loptu kroz noge golmana Guaita pravo u mrežu domaćina (0:2).

Fudbaleri Valensije su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa, pa se gostima otvaraju prilike iz kontra napada.Laveci je mogao da dokrajči domaći tim u 62. minutu, ali poprilično se obrukao. Naime, Argentinac je sa peterca promašio čitav gol.

Gosti su se uspešno branili sve do 90. minuta kada je Rami iskoristio dubinsku loptu Košte i smanjio prednost gostiju pred revanš u Francuskoj.Nepopravljivi Zlatan Ibrahimović je doneo nove probleme svojoj ekipi. Đonom je udario Guardada i zbog toga je dobio direktan crveni karton, zbog čega neće igrati u revanšu.

http://www.youtube.com/watch?v=GBoToH0q0Oo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja