Ćavi: Madridski mediji žele da satanizuju Mesija

Ćavi: Madridski mediji žele da satanizuju Mesija

Fudbal -
List "Marka" pre dve nedelje prenela je da je Mesi na prvom meču polufinala Kupa Kralja protiv Reala (1:1) vređao pomoćnog trenera Madriđana Aitora Karanku i fudbalera Alvara Arbelou.

BARSELONA - Vezni fudbaler Barselone Ćavi rekao je danas da pojedini mediji u Madridu pokušavaju da satanizuju njegovog saigrača i četvorostrukog najboljeg igrača sveta Lionela Mesija.

"To je glupost, zašto ne govorimo o fudbalu? Ovo traje već 100 godina i nastaviće da se dešava. Ko god da izgubi bude ljut na kraju meča. Nisam video da li se to dogodilo, niti me interesuje. Oni žele da ga predstave kao lošu osobu, ali on je takmičar i takv će biti i dalje", rekao je Ćavi za španski dnevni list "Sport".

On je demantovao da ekipu, otkako trener Tito Vilanova ponovo ima problema sa tumorom na pljuvačnoj žlezdi, vodi nekoliko iskusnijih igrača.

"Pomoćni trener Žordi Roura je preuzeo tim i svaki dan razgovara sa Vilanovom. On će se uskoro vratiti na klupu Barselone. Stručni štab radi dobro svoj posao. Sve je ostalo isto, kapiteni imaju veći uticaj, ali svi razgovaramo kada se pojavi neki problem", rekao je 33. godišnji fudbaler.

On je dodao da će Barselona osetiti odlazak golmana Viktora Valdesa, koji je najavio da će na kraju sezone napustiti klub.

"Valdes je najbolji golman u istoriji Barselone, on nam je doneo tri titule Lige šampiona. Uveo je revoluciju kada je u pitanju uloga golmana u fudbalu, on nije samo čuvar mreže, već jedan od igrača koji može da koristi ruke tokom igre. To nam puno pomaže jer uspešnim dodavanjima otvara teren i prostor", zaključio je Ćavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track