FSS i HNS: Bez gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu

FSS i HNS: Bez gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu

Fudbal -
Predstavnici FSS i HNS održali su 28. i 29. januara u Zagrebu zajednički sastanak na kojem su razmotrili i dogovorili sportske i bezbednosne detalje kako bi utakmice protekle u najboljem redu.

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Hrvatske (HNS) saopštili su danas da na predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije neće biti organizovanog prevoza gostujućih navijača.

"U skladu sa dobijenim preporukama od FIFA i UEFA, nadležnih institucija obe države, zajednički je odlučeno da za naredne dve kvalifikacione utakmice Grupe A izmedu Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujucih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće prevetnivno delovanje", navodi se u saopštenju FSS-a.

Tokom sastanka u Zagrebu potpisan je Sporazum, koji će biti primenjivan za oba predstojeća meča, a odnosi se na gostujuće navijače.

"Domaćin u organizacionom smislu neće izdvajati posebni deo ili celu tribinu za dolazak gostujucih navijaca, pa u sistemu prodaje ulaznica neće biti onih namenjenih gostujućim navijačima. Gostujući savezi će na obe utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju, o kojem će biti postignut poseban dogovor", dodaje se u saopštenju.

Utakmice Hrvatska - Srbija biće odigrana 22. marta na stadionu "Maksimir" u Zagrebu, dok je meč u Beogradu na programu 6. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track