UJEDINJUJU SE GROBARI I DELIJE: Stop navijačkim žrtvama
Foto: Kosarka24.rs

Reci ne pištoljima i noževima

UJEDINJUJU SE GROBARI I DELIJE: Stop navijačkim žrtvama

Fudbal -
Frakcija Grobara - Zabranjeni, pokrenula inicijativu da navijači prestanu sa korišćenjem pištolja i noževa u međusobnim obračunima

BEOGRAD - Navijači Partizana, okupljeni u grupi "Zabranjeni" pozvali su navijače drugih klubova da u nedelju 24. februara u 12 časova održe šetnju pod nazivom "Stop navijačkim žrtvama".

Poslednjih godina zabeleženo je desetak smrtnih slučaja u obračunu navijačkih grupa različitih klubova, a vrhunac nasilja dostignut je u oktobru 2011. godine kada su se sukobile dve navijačke grupe "Grobara" i kada je stradao Ivan Perović (20).

U saopštenju postavljenom na zvaničnom portalu grupe "Zabranjeni" stoji sledeće.

""Navijačko" rivalstvo je svih ovih godina uzimalo mnogo mladih života. To su bili životi naših komšija, poznanika, drugara. To su bili životi naše braće. Bezumlje i kukavičluk pojedinaca koji nisu imali dovoljno hrabrosti da viteški odmere snage samo pesnicama, pa su u obračunima sa rivalskim grupama koristili noževe i pištolje, zavilo je mnoge srpske porodice u crno. Zauvek.Neukusno je i neprimereno sada "prebrojavati" mrtve i nabrajati imena svih onih koji su platili danak jednom izopačenom sistemu vrednosti, u kome je sramota dobiti batine, ali nije sramota biti koljač i ubica!Poslednji je čas da svi mi koji se osećamo navijačima stanemo na put crnom nizu sakaćenja i ubistava koji će, kao što je uništio živote mladih ljudi i živote njihovih porodica, uništiti i ceo navijački pokret. Poslednji je čas da pokažemo svima da navijanje nije ubijanje, sakaćenje i kriminal, već način života, život! Život za klub koji voliš i tribinu kojoj pripadaš!"Šetnja pod nazivom "Stop navijačkim žrtvama" biće održana 24. februara 2013. godine. Skup će se održati u parku Manjež sa početkom u 12 časova, a odatle će se navijačka kolona uputiti do Hrama Svetog Save, gde će zapaliti sveće.

Ukoliko inicijativa "Zabranjenih" bude prihvaćena, to će biti prilika da se posle dužeg vremena na istom mestu okupe "Grobari", "Delije", "Junajted Fors", "Taurunum Bojs", "Plava Unija"...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track