Prisećanje Jovana Stankovića: Mislio sam, gotovi smo
Foto: Dado Đilas

Kurir u Zagrebu - SPECIJALNI IZVEŠTAČI sa utakmice Hrvatska – Srbija – Intervju, Jovan Stanković

Prisećanje Jovana Stankovića: Mislio sam, gotovi smo

Fudbal -
On se prisetio meča s Hrvatima 1999. godine i trenutka kad su se reflektori na Marakani ugasili

Restrikcija koja se pamti!Bivše levo krilo Majorke i Atletiko Madrida Jovan Stanković jedan je od privilegovanih igrača koji su učestvovali u pisanju prve stranice istorije duela dva komšijska naroda, Srba i Hrvata. Baš zbog mečeva s Hrvatima Stanković i danas ima razlog da žali.- Odigrao sam onu utakmicu u Beogradu. Imao sam najbolju priliku za nas da postignem gol. Sve je dobro prošlo do mog šuta, pa smo na kraju mogli da budemo srećni što smo odigrali 0:0 - iskren je Stanković.♦ Zar su Hrvati bili toliko bolji na Marakani?- Za mene jesu, nadigrali su nas. Davor Šuker je ušao u dve ozbiljne šanse, držali su kontrolu igre na sredini terena i bili su bliži pobedi od nas. Priča se da je Zvonimir Boban non-stop trčao i tražio da lopta bude njegova?- Tačno je, čuo sam nekoliko puta da kaže saigračima: „Daj je meni, daj je meni“. Izgledao je moćno na terenu, kao da se igrao s nama. Da li je igra ostavila jači utisak od gubitka struje?- Naravno da nije. Kad je nestala struja, svi smo zanemeli od straha. Onih dvadesetak sekundi dok nismo došli sebi trajalo je večno. Ništa ne vidiš, totalni mrak i prvo šta ti pada na pamet jeste da će navijači utrčati na teren i početi nasumice da tuku sve na terenu. Srećom, prvo svetlo se brzo ukazalo, tako da je i strah brzo nestao.

Stanković i Darko Kovačević protiv Hrvatske na Marakani
Stanković i Darko Kovačević protiv Hrvatske na Marakani

Problematični Štimac♦ U kakvom vam je sećanju ostao današnji selektor Hrvatske Igor Štimac?- Bio je spreman da stvori problem. I pričom, i ponašanjem u igri. Međutim, nije u Beogradu bilo incidenata, ali sećam se da sam devedesetih igrao s Majorkom protiv Hajduka. Mislim da smo ih dobili 3:0 ili 3:1, a Štimac je posle mnogo verbalnih duela na terenu zamesio i tuču ispred svlačionice.

Povređen za Maksimir♦ Zašto vas nije bilo u timu na Maksimiru?- Zadesio me maler jer sam se povredio nekoliko dana pre utakmice. Igrali smo prvenstveni meč, tako da i danas žalim što sam zbog utakmice sa Seltom propustio Maksimir, na koji bih verovatno istrčao kao starter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track