IDI DOK SI MLAD: Miha prvi pik gazde Intera!

Na vreme

IDI DOK SI MLAD: Miha prvi pik gazde Intera!

Fudbal -
Vlasnik trofejnog italijanskog kluba Masimo Morati uskoro odlučuje ko će na leto biti na klupi nero-azura umesto sadašnjeg prvog trenera Andree Stramaćonija

Trač ili istina?Siniša Mihajlović ostaje u kalkulacijama italijanskih medija najozbiljniji kandidat za preuzimanje trenerske funkcije u Interu uprkos važećem ugovoru s Fudbalskim savezom Srbije. Mihajloviću bi mogla da se ispuni druga velika trenerska želja ako od jula preuzme nero-azure, jer će predsednik Masimo Morati uskoro objaviti vest o razlazu s mladim Andreom Stramaćonijem.Pored srpskog selektora, na listi mogućih Stramaćonijevih naslednika nalaze se Loran Blan i Lućano Spaleti. Francuz je bez posla, pa je samim tim i najbliži dogovoru s Moratijem. Ništa dalji ni bliži nije ni Spaleti, koji završava posao u Zenitu i sve je izvesniji njegov povratak u otadžbinu tokom sledećeg leta.Mihajlovićev trenutni hendikep zbog ugovora i ne mora biti važan u julu. U junu će se odigrati utakmica s Belgijom, posle koje „orlovi“ mogu da izgube i matematičke šanse za drugo mesto u grupi i plasman u baraž. Razlaz sa FSS u toj situaciji ne bi bio neočekivan, a godio bi svima. Mihajloviću bi se ostvarila želja da trenira Inter, a Savez bi se oslobodio velikih izdataka za njegovu platu.

Masimo Morati
Masimo Morati

Ostala još samo ZvezdaDok nije došao na čelo stručnog štaba reprezentacije Srbije, Mihajlović je često govorio da će vrhunac njegove karijere predstavljati preuzimanje kormila „orlova“. Na drugom mestu bila je klupa Crvene zvezde, s kojom je kao igrač osvojio Ligu šampiona i Interkontinentalni kup, dok je treću poziciju na listi želja zauzimao posao u Interu. Ako se Morati odluči za njega, ostaje još samo Crvena zvezda kao poslednji nedostignuti cilj u trenerskoj karijeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track