Bruk Kvinan: Srpska sarma je super!

Intervju

Bruk Kvinan: Srpska sarma je super!

Košarka -
Američka košarkašica oduševljena boravkom u našoj zemlji i Partizanu, a opušta se šetnjama po Beogradu

Zadovoljna.Američka košarkašica u dresu Partizana Bruk Kvinan (28) prva je zvezda tima koju s klupe predvodi Marina Maljković. Devojka iz Pensilvanije otkriva kakvi su bili njeni košarkaški počeci, kako joj se čini život u Srbiji, kao i šta joj najviše nedostaje iz rodne Amerike.♦ Zašto si došla da košarku igraš u Srbiji?- Kad sam dobila ponudu Partizana, bila sam uzbuđena i to je bila laka odluka. Ranije sam igrala protiv Partizana i poštovala sam i klub i trenera Marinu Maljković - rekla je Kvinanova. Kako ti se čini naša zemlja u odnosu na druge u kojima si bila?- U Beogradu definitivno ima više zanimljivih stvari nego u Minsku, a i vreme je lepše. Iz Amerike mi nedostaju jedino prijatelji i porodica. Imam trogodišnjeg nećaka koji brzo raste... Kako provodiš slobodno vreme u Beogradu? Da li si uspela da upoznaš grad i kako ti se čini?- Čitam, družim se sa prijateljima i čujem s porodicom. Izlazila sam i videla sam znamenitosti Beograda. Restorani i kuhinja su baš kako treba. Opušta me šetnja Knez Mihailovom ulicom. Jesi li probala neka jela srpske tradicionalne kuhinje?- Uh... (smeh) Sarma je super, kao i ćevapi. Da li pokušavaš da naučiš srpski jezik?- Naučila sam srpski malo ove sezone, a znala sam i ranije neke reči i izraze jer sam i pre imala srpske saigračice. Ove sezone naučila sam da su najvažnije reči „Partizan“ i „brzo“! (smeh)

Bruk Kvinan sa Jelenom Antić
Bruk Kvinan sa Jelenom Antić

Svi moji su košarkaši♦ Kako si počela da se baviš košarkom?- Okružena sam košarkom čitavog života. Moja majka, otac, brat, deda, svi su bili košarkaši. Počela sam da učim od brata kad sam imala pet godina.

Grobari su super♦ Kako ti se čine navijači Partizana?- Grobari su sjajni i zaista su me oduševili. Oni su najbolji navijači i velika je privilegija igrati za njih. Naš tim ceni njihovu podršku ove sezone i oni predstavljaju važan deo našeg uspeha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track