POSEBAN: Murinjo za ekonoma Reala postavio čistača metroa

Jedinstven slučaj

POSEBAN: Murinjo za ekonoma Reala postavio čistača metroa

Fudbal -
Tokom perioda u Realu, ne samo da je postao prijatelj sa fudbalerima Reala kao što su Kristijano Ronaldo i Kaka, već je upoznao i neka od najvećih imena svetskog fudbala kao što su Aleks Ferguson i Maradona

Posrećilo mu se.

Meksikanac Abel Rodrigez, navijač Real Madrida je zahvaljujući Žozeu Murinju, ne samo gledao duel Reala i Barselone već i svoj posao čistača metroa u Los Anđelesu na kratko zamenio onim koji rade ekonomi kluba iz Madrida.

A bajka je poćela kada je Rodrigez u pokušaju da uđe na utakmicu ispred stadiona susreo Portugalca.

"Amigo, šta radiš ovde?", prisetio se Rodrigez pitanja koje mu je Murnjio postavio, preneo je "Sports Illustrated".

Meksikanac je rekao treneru Reala da je došao da poseti tim, da mu je to prvi put da je u Evropi i da je došao da gleda utakmice. Žoze ga je pitao da li je uspeo da nabavi kartu, a Rodrigez mu je odgovorio da još uvek radi na tome.

Kada je to čuo "Posebni" je ne samo da je organizovao hotelski smeštaj i VIP ulaznice za meč, već je Rodrigezu ponudio jedinstvenu priliku da radi u klubu kao ekonom. Rodrigez je po sopstvenoj želji odbio da bude plaćen, već je dobijao uspomene, kao što su potpisani dresovi, lopte i kopačke.

Tokom perioda u Realu, ne samo da je postao prijatelj sa fudbalerima Reala kao što su Kristijano Ronaldo i Kaka, već je upoznao i neka od najvećih imena svetskog fudbala kao što su Aleks Ferguson i Maradona. Radio je za klub na dve utakmice, i to protiv Barse, a zatim i u meču Lige šampiona protiv Mančester junajteda na "Old Trafordu".

Prethodnih sedam godina Rodrigez je dve nedelje letnjeg odmora koristo za volontersko pomaganje kada bi se Real spremao u Los Anđelesu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track