NEVENE, SREĆNO: Kralj pada u Dortmundu
Foto: Reuter

NEVENE, SREĆNO: Kralj pada u Dortmundu

Fudbal -
Defanzivac Dortmunda Subotić jedini „orao“ u polufinalu Lige šampiona na meču s Realom

Gece zakuvao...Navijače Dortmunda uoči večerašnjeg (20.45) okršaja s Realom u polufinalu Lige šampiona dočekao je šok zbog prodaje svog idola Marija Gecea i to najljućem rivalu Bajernu! Međutim, svi u Dortmundu, uključujući i jedinog Srbina u Ligi šampiona Nevena Subotića, najavljuju reprizu 1997. godine, kad su se plasirali u finale i kasnije osvojili jedinu titulu u Ligi šampiona.- Znam da sam iskoristio klauzulu u ugovoru i prešao u Bajern, ali to neće uticati na moj cilj - da odem iz Dortmunda s titulom šampiona Evrope. Nisam izdajnik i neću otići odavde bez titule šampiona Evrope. Protiv Reala ću dokazati da nisam izdao Dortmund - rekao je Gece.Tim s Iduna parka, predvođen trenerom Jirgenom Klopom, u fazi po grupama oduzeo je Madriđanima čak pet bodova, što ih umalo nije koštalo rane eliminacije. Nemački stručnjak, bez obzira na sve, rizikovaće protiv Reala i do starta igrati s Geceom, kome će zviždati 80.000 navijača.- Sve ovo nas je ujedinilo i sad jači nego ikad idemo ka cilju. Izbaciti Real, a kasnije poniziti Bajern u finalu. To bi bio idealan kraj za sve ovo što se dogodilo u prethodnih 48 sati. Ipak, ništa ne sme da spreči nastavak našeg sna - kazao je heroj trijumfa nad Malagom Santana.Najveća zvezda Reala po dolasku u Nemačku bio je škrt na rečima.- Pred nama je težak meč, ali verujem da će se na Vembliju igrati špansko finale. Verujem u Murinja i ove momke i ubeđen sam da možemo do titule prvaka Evrope - izjavio je Ronaldo.

Zanimljivosti o Dortmundu i RealuDortmund♦ Levandovski je bio strelac na poslednjih 12 prvenstvenih mečeva♦ Transfer Marija Gecea iznosi 37 miliona evra i novi je rekord Bundeslige♦ Dortmund ima samo šest pobeda, ali pet na svom terenu, iz 20 susreta sa Špancima♦ Nemci su jedini neporaženi tim u LŠ, a na svom terenu imaju svih pet trijumfaReal♦ Kristijano Ronaldo postigao je 50 pogodaka na 49 mečeva za Real ove sezone♦ Real je samo jednom ove sezone sačuvao mrežu u LŠ i primio čak 14 golova♦ Madriđani 24. put igraju u polufinalu, a 12 puta su prošli u finale♦ Real od dolaska Murinja ima tri poraza na 17 duela LŠ, a čak dva su od Nemaca

Nadal: Hoću špansko finaleNajbolji španski teniser Rafael Nadal posle poraza u Monte Karlu potpuno se okrenuo fudbalu, tačnije polufinalnim mečevima Lige šampiona.- Nadam se španskom finalu! Bilo bi sjajno za španski fudbal kad bi se Real i Barsa našli u finalu Lige šampiona. Iskreno se nadam da će obe ekipe obezbediti plasman u finale i da ćemo ih gledati na Vembliju - rekao je veliki navijač Reala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track