NOVI BEKAM: Albanac sa Kosova buduća zvezda Junajteda
Foto: Fejsbuk

Ferguson odabrao

NOVI BEKAM: Albanac sa Kosova buduća zvezda Junajteda

Fudbal -
Adnan Januzaj, jedan od najboljih u ligi drugih timova Premijerligaša, mogao bi uskoro da debituje za prvi tim, a stručnjaci ga upoređuju sa Dejvidom Bekamom

MANČESTER - Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson okrenuo se prelaznom roku za narednu sezonu. No, umesto velikih imena iz drugih klubova, legendarni Škot se okrenuo sopstvenom pogonu, a jedan igrača po njegovom ukusu je Albanac sa Kosova sa belgijskim pasošem Adnan Januzaj (18), član omladinskog pogona "Crvenih đavola".

"Stariji igrači poput Rajana Gigsa, Pola Skolsa i Rija Ferdinanda su pri kraju svojih karijera, ali mi imamo grupu mlađih igrača za narednih pet-šest godina, kao Adnana Januzaja, Belgijanca, koji je zaista dobar potencijal. De Hea, Rafael, Fil Džons, KrisSmoling, Aleksa Batner, Nik Pauel, Tom Kleverli, Deni Velbek, Sinji Kagava, Ćićarito, Džoni Evans, to su igrači za budućnost kluba", rekao je Ferguson.

Adnan Januzaj je rođen u južnoj srpskoj pokrajini, ali se kao dete preselio sa roditeljima u Belgiju. U Junajted je stigao iz Anderlehtove škole fudbala 2011. godine. Zanimljivo, rođen je 5. februara kao i Ronaldo, ali po stilu igre ga opisuju kao novog Dejvida Bekama.

Januzaj bi mogao da dobije nagradu za najboljeg igrača drugih timova u Engleskoj, a vrlo je verovatno da će dobiti šansu da debituje ove sezone u Premijer ligi, pošto je Junajted već obezbedio novu titulu prvaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track