Ilić: Crvena zvezda i Partizan bacili ljagu na Čačak

Neviđeni skandal

Ilić: Crvena zvezda i Partizan bacili ljagu na Čačak

Košarka -
Gradonačelnik Čačka je podsetio da su grad i košarkaški klub Borac preduzeli sve mere da organizacija finalnog turnira bude na vrhunskom nivou.

ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić ocenio je danas da su mladi košarkaši Partizana i Crvene zvezde tučom u finalu juniorskog prvenstva Srbije bacili ljagu na srpski sport i taj grad.

Kako se navodi u saopštenju gradonačelnika, trodnevni praznik košarke, na kojoj je brojna publika sa puno ljubavi prema trofejnom sportu došla u halu kraj Morave, pretvoren je u skandal koji nije primeren sportskom nadmetanju.

"Ni stariji ljubitelji košarke koja datira u gradu od daleke 1945.godine, ne pamte da je jedno finale, posebno mlađih kategorija okončano na takav skandalozan način", istakao je Ilić.

On je istakao da je blizu 2.000 gledalaca, koji su došli da na delu vide budućnost srpske košarke, zgroženi, ali i dostojanstveni su dali pun doprinos, da skandal u režiji mladih košarkaša ne dobije još veće posledice.

Zbog svega toga, ali i budućnosti košarke i razvoja mladih generacija, zahtevamo od organa KŠ da dobro preispita događaje u hali kraj Morave i kazni krivce, koji su očigledno kao mladi sportisti ovog puta podlegli nekom višem interesu klubova za koje nastupaju, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track