FINALISTI KUPA: Dali bismo život za pobedu!
Foto: Nemanja Pancic

Kup Srbije Meč Jagodine i Vojvodine (20.30) doneće prvenac nekom od finalista

FINALISTI KUPA: Dali bismo život za pobedu!

Fudbal -
Nebojša Vignjević (Vojvodina) veruje da se neće igrati defanzivno, a njegov kolega Simo Krunić očekuje oprezne rivale u finalu

Ovo će mnogima biti značajnije od „večitog derbija“.Fudbaleri Jagodine i Vojvodine večeras igraju finale Kupa Srbije na stadionu Partizana (20.30, Arena sport) za pehar, osiguran prolaz u kvalifikacije za Ligu Evrope i 10 miliona dinara, koje pobedniku daruje Fudbalski savez Srbije.Crveno-beli iz Novog Sada odavno su se uverili da treća ne mora da bude sreća, kao što se pripoveda vekovima u Srbiji. Čak u pet ranijih finala Vojvodina je ostala poražena, pa zato u šestom sa Jagodinom odbijaju ulogu favorita, nadajući se istovremeno ostvarenju višedecenijskog sna.- Mesecima već maštamo i spremamo se za Kup, a sada smo nestrpljivi da osvojimo trofej. To je san i svih generacija igrača, jer na taj način bismo ispisali istoriju velikog kluba. Vojvodina je do sada igrala u pet finala, što ništa ne znači, jer u šestom želimo da ga osvojimo - istakao je Vignjević.Važnost duela za Vignjevića neće biti prepreka da se prikaže lep fudbal na Topčideru.- Istina je da očekujem oprezniju igru, ali ne verujem da će nas opreznost odvesti u defanzivu. Kod Jagodine je glavni igrač Stojanović, najbolji strelac lige. Mi imamo Abubakara, što znači da ima igrača koji znaju kako se postižu golovi.S druge strane, trener Jagodine Simo Krunić ima suprotan stav.- Vodiće se računa o svim detaljima kako ne bi jedna greška odvela u poraz. Siguran sam da će obe ekipe biti oprezne i da neće biti mnogo golova - zaključio je Krunić.

Krunisanje Popaja♦ Kapiten Jagodine Miloš Popaj Stojanović smatra da bi pobeda nad Vojvodinom bila kruna njegove dosadašnje karijere.- Očekujem da će biti golova, a nadam se da će jedan više biti u mreži protivnika, da će nam to omogućiti osvajanje trofeja i obezbediti mesto u istoriji kluba i Jagodine - rekao je Stojanović.

Pobedili smo sve♦ Iskustvo iz prethodnih mečeva s Jagodinom naučilo je kapitena Vojvodine Miroslava Vulićevića da sitnice presuđuju u korist jednog tima.- Svi smo izuzetno motivisani. Svesni smo da neće biti lako, ali smo spremni da se u Novi Sad vratimo sa osvojenim trofejom. U ranijim mečevima odlučivali su detalji, a mi smo već pokazali da umemo protiv svakog da igramo i pobedimo - rekao je Vulićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track