Biće frke na derbiju

Košarkaši Partizana i Crvene Zvezde u 9. kolu superlige (21.00)

Biće frke na derbiju

Košarka -
Večerašnji meč nema značaj kao finale ABA lige, ali oba tima izginuće za pobedu

Hoće l‘ bit onog rata?Bilo je ove sezone pet okršaja košarkaša Partizana i Crvene zvezde i svi su bili s velikom tenzijom. S obzirom na to da su trener crno-belih Duško Vujošević i prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović juče ponovo zaratili, nema dileme da se danas (21.00) u Pioniru, u 9. kolu Košarkaške lige Srbije, ponovo može očekivati svašta.Ipak, svi se nadaju da će šesti derbi ove sezone proteći bez incidenata, a pokazalo se i da je to moguće! U suprotnom, niko ne garantuje da će prvenstvo biti završeno. Pa, gospodo, zapitajte se čemu vodi vaša polemika tokom čitave sezone.Strateg Partizana ističe da je ovaj duel važan, ali da ih u nastavku sezone očekuju mnogo bitniji mečevi.- Utakmica u Laktašima bila je važnija od predstojeće, a biće važnijih, pre svega kad verovatno budemo igrali u plej-ofu. Ipak, svaki duel Zvezde i Partizana je veoma važan i podiže adrenalin među igračima, stručnim štabovima i navijačima. Tradiciju ne bi trebalo mnogo objašnjavati, ali ni kvariti je - rekao Vujošević.Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje uzbudljiv meč, iako ima problema zbog povreda igrača.- Dueli protiv Partizana uvek imaju specifičnu težinu. Činjenica je da smo u dosadašnjem delu Superlige napravili rezultate koji nas dovode u poziciju da u svakom meču moramo pružiti maksimum kako bismo obezbedili plasman u završnicu domaćeg takmičenja. Partizan je bio bolji u poslednja dva meča, sad igraju pred svojim navijačima, i to je u svakom slučaju njihova prednost - rekao je Radonjić.

Lučić: Nastavljamo seriju pobeda protiv Zvezde♦ Kapiten Partizana Vladimir Lučić veruje da će njegova ekipa trijumfovati kako bi nastavila pobednički niz u mečevima sa Crvenom zvezdom.- Ovo je šesti derbi ove sezone. Siguran sam da će i ovaj duel doneti dosta uzbuđenja i da će obe ekipe, bez obzira na trenutnu formu i stanje na tabeli, biti maksimalno motivisane. Mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo dobre partije u domaćoj ligi - poručio je Lučić.

Međusobni okršaji Partizana i ZvezdePartizan - C. zvezda 71:63C. zvezda - Partizan 67:77C. zvezda - Partizan 84:76Partizan - C. zvezda 69:78Partizan - C. zvezda 78:92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track