Arsenal blizu Lige šampiona, Vigan ispao

Premijer liga

Arsenal blizu Lige šampiona, Vigan ispao

Fudbal -
Fudbaleri Arsenala savladali su Vigan sa 4:1, ostali u trci za plasman u Ligu šampiona, a rivala poslali u Čempionšip

Fudbaleri Arsenala savladali su Vigan sa 4:1, ostali u trci za plasman u Ligu šampiona, a rivala poslali u Čempionšip.

Meč na "Emiratima" bio je mnogo neizvesniji nego što to pokazuje rezultat, jer su gosti, osvajači FA Kupa, imali aktivnu situaciju do poslednjih pola sata. Tada je usledio veliki pad koncentracije igrača odbrae Vigana, što domaćin koristi te golovima Volkota, dvostrukog strelca Podolskog i Ramzija, stiže do velike pobede.

Tako je Vigan, za koji je strelac bio Šon Maloni krajem prvog poluvremena, ponovio ono što je pre nekoliko sezona uradio Birmingem, uspeo je da osvoji trofej u Kupu, ali i da ispadne iz Premijer lige.

Uz Vigan će sledeće sezone u Čempionšupu nastupati još Reding i Kvins Park Rendžersi, dok će iz zameniti Kardif, Hal Siti i bolji iz finala plej-ofa u kojem će se 27. maja na Vembiju sastati Votford i Kristal Palas.

Arsenal će se u poslednjem kolu boriti sa lokalnim rivalom Totenhemom za mesto u Ligi šampiona. "Tobdžije" imaju bod prednosti, a gostovaće Njukasl, dok će Totenhem dočekati Sanderlend.

U drugom meču večeri, Mančester siti, čiji su se navijači zahvalili treneru Robertu Manćinij, koji je dobio otkaz, je golovima Aguera u finišu prvog dela igre i rezerviste Džeka pred kraj meča sa 2:0 savladao Reding.

U poslednjem kolu, Siti će se od navijača oprostiti na svom stadionu protiv Norviča, dok će Reding gostovati Vest Hemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track