POBESNEO: Di Kanio kaznio pijanog igrača koji se prekrio novčanicama

Zavodi red

POBESNEO: Di Kanio kaznio pijanog igrača koji se prekrio novčanicama

Fudbal -
Pojedini mediji objavili su fotografiju fudbalera Sanderlenda Fila Bredslija kako pijan leži na podu kazina prekriven novčanicama od 50 funti

BEOGRAD - Trener Sanderlenda Paolo Di Kanio kritikovao je svoje fudbalere i rekao da će strogo kažnjavati nedisciplinu u timu.

Pojedini mediji objavili su fotografiju fudbalera Sanderlenda Fila Bredslija kako pijan leži na podu kazina prekriven novčanicama od 50 funti, što je razbesnele trenera Di Kanija. Fudbaleri Sanderlenda su prošlog utorka izašli u provod kako bi proslavili opstanak kluba u Premijer ligi, a to im je omogućio Vigan porazom od Arsenala (1:4). Di Kanio je zbog nediscipline izostavio Bredslija i Metjua Kilgalona iz tima sa jučerašnje utakmice protiv Totenhema.

"Video sam fotografiju na jednom sajtu i odmah sam odlučio da izbacim Bredslija iz ekipe. Želim da pošaljem jasnu poruku - ne postoji izgovor za takvo ponašanje. Izašli su u provod jer je Vigan izgubio, a mi ostali u ligi. Mogu da razumem da je izašao jer je osvojio Ligu šampiona ili možda FA kup... Moramo da poštujemo dostojanstvo kluba i navijača", rekao je Di Kanio, preneli su britanski mediji.

Trener je rekao da je od igrača Sanderlenda očekivao da budu disciplinovani.

"Mislio sam da su u Svindonu igrači arogantni i neznalice, jer nisu imali mnogo šansi da igraju na visokom nivou s kvalitetnim ekipama. Na žalost, u Sanderelendu je, po pitanju discipline, mnogo gora situacija. To moramo potpuno da promenimo", rekao je Di Kanio.

"Nema izgovora za takvo ponašanje. Od sada ću biti mnogo strožiji jer moramo da unapredimo profesionalizam fudbalera", dodao je.

Di Kanio je otkrio da je prošle nedelje kaznio sedmoricu igrača zbog nediscipline i zapretio da će skratiti letnji odmor fudbalerima, jer je razočaran njihovim ponašanjem.

"Možda će me otpustiti posle mojih izjava. Ali, ako uprava želi nešto da promeni, mora da me podrži. Pojedini igrači neće biti u ekipi sledeće sezone, ne dok sam ja trener. Razgovaraću s vlasnikom kluba, ali on zna mnoge stvari. Rekao mi je da ćemo uvesti velike promene", rekao je Di Kanio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track