RADNICI KO ROBOVI: Đuriću, zaposleni ti umiru od gladi!

U Zemunelu bez plate

RADNICI KO ROBOVI: Đuriću, zaposleni ti umiru od gladi!

Fudbal -
Radnici SC Teleoptik na ivici egzistencije, predsednik Partizana ne haje za njihove muke

Čoveče, gde će ti duša?Radnici Sportskog centra Teleoptik, popularnog Zemunela, nisu primili platu tri meseca i za to krive predsednika FK Partizan Dragana Đurića, koji, kako kažu nesrećni ljudi, nema ni nameru da im u skorije vreme isplati neizmirena dugovanja. Zaposleni ističu da im prvi čovek crno-belih dve godine nije uplaćivao radni staž i da im zdravstveno osiguranje ističe 29. juna.- Tri meseca nismo primili platu, a pitanje je kad ćemo dobiti ono što smo svojim radom zaslužili. Đurića kao da ne zanimaju radnici u SC Teleoptik. Čak nam preti i otkazima, i stvarno ne znamo šta više da radimo. Obratimo se direktoru ovog kompleksa Rakočeviću, on nas prebaci na Đurića, koji nas gleda kao robove i preti nam otkazima - u suzama priča zaposlena u SC Teleoptik, koja nas moli da ne spominjemo njeno ime.Ona kaže da su i njoj, ali i kolegama, ugrožena elementarna prava i da rizikuju zdravlje:- Deca su nam gladna, ovo što nam radi Đurić nije humano. Lekove već duže vreme ne mogu da kupim iako sam godinama hronični bolesnik. Njega baš briga, svaki dan džogira na stadionu dok mu radnici gladuju. Od nas traži da Teleoptik bude tip-top, a plate ne primamo mesecima. Pre dva dana je bila prozivka igrača Partizana, a Dragan Đurić se pohvalio kako su fudbaleri dobili deo novca.- Igrači su primili po 3.000 evra, a mi ništa. Naravno da nemam ništa protiv toga da oni dobijaju svoje plate, ali isto tako - i mi smo ljudi koji treba da žive. Dve godine nam nije uplaćivao radni staž, a zdravstvene knjižice nam ističu 29. juna i pitamo se kako ćemo posle toga ići kod lekara. Ovo je nepodnošljivo - završava svoju priču naša sagovornica.

SC Teleoptik♦ otvoren 1998. godine♦ poseduje sedam travnatih terena♦ dva terena s veštačkom travom♦ centralna zgrada od 4.000 kvadratnih metara♦ zgrada ima i 19 apartmana (14 dvokrevetnih i trokrevetnih za igrače i pet za stručni štab)

Davao im lažna obećanjaKrajem decembra 2011. godine Dragan Đurić je sednicu Upravnog odbora zakazao u Sportskom centru u Zemunu, ali su mu radnici poručili da nije poželjan i da će zaključati kapije kako ne bi mogao da uđe. Ipak, na kraju je predsednik crno-belih obećao da će radnicima biti izmirena sva dugovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track