FUDBALERI OPTUŽUJU: Ješić nas teroriše!

Železničar ogorčen na bivšeg prvog čoveka grada

FUDBALERI OPTUŽUJU: Ješić nas teroriše!

Fudbal -
Izbeglice u rodnom mestu Četiri godine smo igrali po okolnim selima jer nas je izbacio s našeg stadiona, kažu u najstarijem klubu u Inđiji

Ne mogu više da izdrže.Fudbalski klub Železničar iz Inđije optužuje potpredsednika Vlade Vojvodine i bivšeg prvog čoveka grada Gorana Ješića da nad njima godinama vrši teror! Član uprave Železničara, najstarijeg kluba u gradu, Aleksandar Vladić kaže da su igrači i navijači ogorčeni na Ješića, koji je posle petooktobarskih promena izigrao njihov dogovor, Železničar izbacio sa stadiona, a isforsirao, kako navodi, svoj privatni klub Inđiju.Početak borbe- Ovo je samo početak naše borbe protiv tiranije koja u Inđiji vlada već duže vreme, a niko ništa ne sme javno da kaže protiv Gorana Ješića. Mi samo želimo da se vratimo na Gradski stadion, sa kojeg smo proterani pre više od pet godina. Nemamo osnovne uslove za rad, kadeti našeg kluba su tri godine uzastopno prvaci Sremske lige, a kad bi se samo videlo u kakvim uslovima rade, niko ne bi verovao. Isto važi i za prvotimce Železničara. Ješić je sve to smišljeno uradio, jer momci koji treniraju u klubu iz radničkih su porodica, a njihovi roditelji mahom nisu njegovi politički istomišljenici, pa nas zbog toga sve redom kažnjava - kaže Vladić i dodaje:Smišljen pritisak- Klub je više od četiri godine igrao kao domaćin po obližnjim selima jer nam dotični gospodin nije dozvoljavao da igramo na Gradskom stadionu. Kad su u upravu došli mladi ljudi, bivši igrači, klub se polako stabilizovao i pre dve godine vratili smo se u Inđiju da igramo utakmice kad smo domaćini. Igramo na pomoćnom terenu koji liči na sve samo ne na fudbalski teren.

Lokalni moćnik...Goran Ješić
Lokalni moćnik...Goran Ješić

Ješić: Opština ih finansira sto odsto!Goran Ješić kaže da opština finansira FK Železničar, da klub nema nikakve troškove i da igra na drugom terenu Gradskog stadiona.- Železničar ima punu finansijsku pomoć opštine, dobijaju autobus, novac za kotizaciju sudija, čak im je FK Inđija dala i opremu. Igraju na drugom terenu Gradskog stadiona jer su bili u Opštinskoj ligi. To vam je kao da Milutinac želi da nastupa na Marakani. Tu poslednju utakmicu nisu mogli da igraju na glavnom terenu jer je bio loš i prilično uništen od kiše. Uostalom, na Gradskom stadionu igraju mlađe reprezentativne selekcije - poručio je Ješić.

Šef je mnogo LjubomoranMisleći da je tiranija davna prošlost, obratili smo se predsedniku opštine Petru Filipoviću i direktoru FK Inđija Predragu Kodži. Dobili smo zeleno svetlo, ali ostalo je još samo da se pita šef, a šef je Ješić! Nije našao za shodno da nam se javi uprkos brojnim pozivima i porukama. Njemu lično smeta što smo klub podigli na noge i što njegov privatni klub Inđija jedva okupi 200 nemih posmatrača, a na našim utakmicama bude između 400 i 600 gledalaca, iako igramo petu ligu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track