REŠENA MISTERIJA: Vidić zbog išijasa propušta azijsku turneju
Foto: REUTERS

Lakša povreda

REŠENA MISTERIJA: Vidić zbog išijasa propušta azijsku turneju

Fudbal -
Srpski fudbaler će se naknadno priključiti ekipi na azijskoj turneji

MANČESTER - Fudbalski klub Mančester junajted saopštio je da kapiten "crvenih đavola" Nemanja Vidić zbog povrede nije otputovao sa ekipom na turneju po Aziji.Menadžer Junajted Dejvid Mojes poveo je na put 19 igrača, ali među njima nije bilo srpskog internacionalca."Povreda nije ozbiljna. On ima problema sa išijasom i kasnije će se priključiti turneji. U međuvremenu, Vidić će se pripremati u Mančesteru", saopštio je engleski klub.Vidić (31) je u Junajted stigao 2006. godine, a pre toga je igrao za moskovski Spartak, subotički Spartak i Crvenu zvezdu. Za Junajted je odigrao 264 utakmice i postigoa 18 golova.

Fudbaleri Junajteda doputovali su u Bangkok, a nekoliko stotina navijača dočekalo je fudbalere na aerodromu. Igrači su posle dočeka na aerodromu otišli u bolnicu u kojoj se već tri i po godine nalazi kralj Tajlanda Bumibol Adulajde i poželeli mu brz oporavak.Junajted će u subotu u Bangkoku odigrati prijateljski meč sa selekcijom tajlandske lige. Posle toga šampion Engleske će 20. jula u Sidneju igrati protiv selekcije australijske lige, a tri dana kasnije sledi meč u Jokohami sa domaćim Marinosima.

Junajted će zatim 26. jula odmeriti snage sa Serezom u Osaki, a tri dana kasnije igraće i protiv ekipe Kiči u Hong Kongu.

Poslednji prijateljski meč, doduše van ove turneje, Junajted igra 6. avgusta protiv AIK-a u Stokholmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track