Varagić: Ako nametnemo naš tempo imamo šanse protiv Italije

Mlade košarkašice u četvrtfinalu EP

Varagić: Ako nametnemo naš tempo imamo šanse protiv Italije

Košarka -
Košarkašice Srbije do 20 godina u petak od 12.30 igraju četvrtfinale protiv Italije na Evropskom prvenstvu u Turskoj

SAMSUN - Mlada reprezentacija Srbije, igračice do 20 godina, plasmanom u četvrtfinale ostvarile su primarni cilj, izbegle borbu za opstanak u A diviziji. Pred njima je veliki izazov, četvrtfinalni meč protiv selekcije Italije (petak 12:30), koja je vezala pet pobeda na ovom šampionatu.

Zanimljivo, izabranice Radenka Varagića igraće u četvrtfinalu protiv selekcije zemlje koja je bila rival i seniorkama u Francuskoj. I još jedna sličnost, i A tim i tim do 20 godina u pripremnom periodu dva puta su odmerili snage sa Italijankama. Nadamo se da će i mladi tim, poput seniorki, preko Italije stići u borbu za medalje.

U pripremnom priodu naša i italijanska selekcija odigrale dve kontrolne utakmice u Pezaru i da su oba tima slavila po jednu pobedu (59:54, 52:73).

"Italijanski sastav dosta se promenio u odosnu na mečeve u Pezaru. Pojačane su seniorskim reprezentativkama, centrom Alesandrom Formikom i odličnim plejmejkerom Katerinom Doto koje su igrale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Takođe, tada zbog fakultetskih obaveza nije igrala ni Ilaria Milaco koja briljira na ovom šampionatu. One su se brzo uklopile u sistem igre i kako prvenstvo odmiče imaju sve značajne uloge u ekipi. Italijanke inače igraju veoma čvrsto, gotovo na ivici faula, a posebno veliki pritisak vrše na bekove protivničkih ekipa. Ako uspemo da se odupremo njihovoj agresiji, nametnemo naš tempo i budemo kontrolisali igru, imamo šanse da se borimo za pobedu", ističe Radenko Varagić, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Selektor naše reprezentacije ističe da je zadovoljan borbenošću i zalaganjem svih izabranica, ali im pred četvrtfinalni duel sigurno neće nametati imperativ pobede.

"Osim prve utakmice na šampionatu, protiv Holandije, devojke su na svim ostalim mečevima odigrale na zavidnom nivou. Čak i protiv Španije koja je bila superiorna i dominatna protiv svih rivala. Plasmanom u četvrtfinale ostvarili smo primarni cilj, izbegli smo borbu za očuvanje statusa u elitnoj diviziji i imamo šansu da se borimo za medalje. Zato nema potrebe za stvaranjem bilo kakvog pritiska na ekipu, potrebno je da budu opuštene, maksimalno borbene i samo pokažu sve što znaju", zaključio je Radenko Varagić.ČETVRTFINALE (12. jul 2013.)Srbija – Italija (12:30)Turska – Slovačka (14:45)Španija – Rusija (17:00)Francuska – Belorusija (19:15)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track