VESELI ORLIĆI: Zamalo smo srušili avion
Foto: Saša Pavlić

Umeli da proslave titulu prvaka Evrope

VESELI ORLIĆI: Zamalo smo srušili avion

Fudbal -
Srpski omladinci pevali sve vreme puta od Litvanije do Srbije nakon istorijskog uspeha
1 / 4 Foto: Saša Pavlić

Dabogda osvojili sve što se može osvojiti.Omladinski reprezentativci Srbije ističu da i dalje nisu svesni uspeha koji su postigli osvajanjem titule prvaka Evrope u Litvaniji i otkrivaju da su umeli da proslave gotovo nezamisliv uspeh. Jedan od junaka golman Predrag Rajković otkriva da su se tokom celog leta od Litvanije do Srbije orile pesme:- Bilo je ludo slavlje, malo je falilo da stvarno srušimo avion. Nismo očekivali ovakav uspeh, verujem da sam i sam zaslužan za to, pogotovo zbog ona dva odbranjena penala u polufinalu s Portugalcima. Defanzivac Aleksandar Filipović istakao je da je slavlje zasluženo zahvaljujući jedinstvu ekipe, kako na terenu tako i van njega.- Odigrali smo finale, a malo ko je igrao takvu utakmicu dosad. Bili smo na visokom nivou, borili se za grb Srbije. Sve ide iz hemije koju ovaj tim ima i gde se niko ne izdvaja. Preneli smo to na teren i sad slavimo. I treba da slavimo - rekao je Filipović i dodao da je jedan od hitova na repertoaru bila pesma „Ime i prezime“ Cece Ražnatović.Da je u avionu bilo ludo i nezaboravno potvrdio je i defanzivac Rada Nikola Antić:- Bilo je ludo, celu noć nismo spavali, zamalo smo srušili avion. Svaka nam čast, ovo je nezamisliv osećaj i nešto što treba doživeti. Nadam se da ćemo nastaviti dobro i kao seniori. Mlada smo reprezentacija, nek nam daju Brazil da ih sve pobedimo - poručio je Antić u Staroj Pazovi.

Bane Murinju dao brojLjubinko Drulović otkrio je i detalje prepiske s Murinjom.- Tri godine smo radili zajedno u Portu. Tražio je moj broj telefona od Baneta Ivanovića i dopisivali smo se pre finala, a onda mi je i čestitao nakon osvajanja titule. Velika je stvar kad to uradi najbolji trener na svetu.

Ne bih se menjao ni sa kimStrelac gola koji je Srbiji doneo titulu evropskog prvaka Andrija Luković opisao je trenutak posle pogotka:- To je gol koji zbog kojeg je vredelo živeti. Ne bih menjao ovaj osećaj ni za šta.

Ovo nije naša realnostDirektor reprezentativnih selekcija Savo Milošević ocenio je da je titula prvaka Evrope dokaz da je uz iskren rad sve moguće.- Hvala svima koji su pre EP bezrezervno verovali u nas, bilo ih je tako mnogo da mogu da ih nabrojim na prste jedne ruke. Ipak, najvažnije je da smo mi verovali. Lično ću se potruditi da ovaj uspeh ne preraste u euforiju jer ne prikazuje realno stanje u našem fudbalu. Ovo mora da bude početak, a ne kraj.

Jestrovićev savet za penalAleksandar Mitrović proglašen je za najboljeg igrača finala EP. Napadač Partizana zahvalio je bivšem fudbaleru Nenadu Jestroviću na savetu prilikom izvođenja jedanaesterca:- Jestrović mi je rekao da onako šutnem penal i hvala mu na tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track