NENAD STOJKOVIĆ: Ovo je napad na Partizan
Foto: Fejsbuk

Zabrinut

NENAD STOJKOVIĆ: Ovo je napad na Partizan

Fudbal -
Da se ovako nešto dogodilo u moje vreme, pohapsili bi ceo jug, rekao je Nenad Stojković

BEOGRAD - Legenda Partizana i jedan od poznatijih kapitena crno-belih Nenad Stojković bio je vidno neraspoložen posle dešavanja na meču protiv Ludogoreca, poraza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona i "ražalovanja" Marka Šćepovića.

"Razumem tugu, nije ni meni bilo ništa lakše, ne i huliganski gest navijača. Postoje legalni načini negodovanja, obraćanja institucijama, učestvovanju u vođenju politike kluba. Ne ovako osiono, opskurno. Bruka, ovo je napad na Partizan, ne na pojedinca", rekao je Stojković.

Čuveni centarhalf odvaja eventualnu zaslugu kapitenske počasti o postupka navijača.

"Igraču jedino neko iz relevantnih klupskih struktura može da skine traku, ne i vandali posle utakmice. S druge strane, višemesečna navijačka netrpeljivost prema momku i zamenička počast može da se tumači kao provokacija, ispostavilo se, i kao okidač. Nekad se znalo ko može da bude kapiten Partizana, pre svega, birana je jaka ličnost, kvalitetan igrač. Vođa, dakle, trenerova produžena ruka na terenu. Bjekoviću je, sećam se, oduzeta traka zbog kršenja klupske discipline."

Odnos igrača i navijača je bila posebna priča kada je Stojković bio aktivan igrač u crno-belom dresu.

"Poštovali su nas, družili se sa nama. Nije bilo grupa, vođa. Nisu se bavili menadžerisanjem, koristili igrače za lične ciljeve. Da se ovako nešto dogodilo u moje vreme, pohapsili bi ceo jug", rekao je Nenad Stojković.

http://www.youtube.com/watch?v=4VSqwdZQ-Yk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track