BRUKA SUDIJSKE ORGANIZACIJE: Zamenjeni arbitri za mečeve Superlige!
Foto: Saša Pavlić

Nastavlja se lakrdija sa srpskim fudbalskim prvenstvom

BRUKA SUDIJSKE ORGANIZACIJE: Zamenjeni arbitri za mečeve Superlige!

Fudbal -
Pred mečeve 4. kola Jelen Superlige došlo do zamene sudija za mečeve između Partizana i Rada, kao i Čukaričkog i Vojvodine

Dokle više da se sramote!Sudije u Srbiji doživele su još jedno poniženje od sudijske organizacije, jer su pred mečeve četvrtog kola Jelen Superlige iznenada napravljene zamene arbitara za neke utakmice.

Naime, duel u Humskoj između Partizana i Rada prvo je trebalo da sudi Darko Bogdanović, a meč Čukaričkog i Vojvodine arbitar Danilo Grujić. Međutim, sudijska organizacija iznenada je napravila promene, pa će tako Grujić suditi susret crno-belih, dok će Bogdanović biti arbitar na Banovom brdu.Zbog novonastale situacije oglasio se Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija:- Odbor za zaštitu integriteta fudbalski sudija, koji je osnovan u cilju smene aktuelnog Udruženja sudija FSS, izdao je saopštenje u kojem se navodi da je prilikom delegiranja sudija za 4. kolo Jelen Superlige napravljena iznenadna zamena sudija za mečeve Partizana i Rada, kao i Čukaričkog i Vojvodine, koja u najmanju ruku ugrožava regularnost takmičenja - pišu u saopštenju i dodaju:- Odbor za zaštitu sudija pita odgovorne u Sudijskoj komisiji na osnovu kojih razloga je izvršena zamena fudbalskih arbitara za ova dva meča? Delegiranje sudija i eventualne promene treba da budu javni i transparentni, a javnost treba da zna zašto odgovorni donose odluke da neki delilac pravde sudi ili ne sudi neku utakmicu.Oni su zatražili da se s tom praksom odmah prekine i naglasili da je arbitar Danilo Grujić u prošlosti pokazao svoju navijačku pripadnost.- Poručujemo Sudijskoj komisiji da prekine više s praksom ugrožavanja integriteta fudbalskih sudija i njihovog svrstavanja na jednu stranu u aktuelnom sukobu u fudbalskoj organizaciji. Sudija Danilo Grujić se prošle godine nakon utakmice Partizan - Vojvodina našao na udaru javnosti zbog isključivanja dvojice fudbalera Novosađana, ali i iskazivanja navijačke pripadnosti na Fejsbuku, pa svako njegovo povezivanje s crno-belima izaziva dodatnu pažnju medija - zaključeno je u saopštenju.

Ne vole ga zbog Partizana... Napali ga Novosađani
Ne vole ga zbog Partizana... Napali ga Novosađani

Sudijska organizacija: Greška je tehničke prirodeIz Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije poručili su da je u pitanju bila samo tehnička greška pri prepisivanju na zvaničnu stranicu FSS i da je ona ubrzo otklonjena.- U vreme dok je komisija vodila sastanak potkrala se greška pri prepisivanju na sajt FSS, ali je odmah uočena i ispravljena dok je komisija još radila. Dakle, nema tu ničeg spornog, jer nije ni bilo zamene arbitara - rekao je član Sudijske komisije Đorđe Žutić za Mocart sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track