Ćiro Blažević: Tole, trebalo je da slušaš svoj narod!
Foto: Reuters

Intervju, hrvatski trener objasnio Karadžiću

Ćiro Blažević: Tole, trebalo je da slušaš svoj narod!

Fudbal -
Prijateljski savet U fudbalu je kao u državi, ako predsednik ne valja, ode sve u ku..., čudi me da tako iskusan čovek to nije na vreme primetio

Fudbal se igra za raju.Bivši hrvatski selektor, koji je komšije doveo do trećeg mesta na svetu, Miroslav Ćiro Blažević zna gde je pogrešio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.♦ Treba li Karadžić da ode sa čela FSS?- Subjektivan sam kad pričam o Tomislavu Karadžiću jer je prema meni uvek bio prijateljski nastrojen, pa na njega gledam istom merom. Vidim da mu se mnogo stvari zamera. Čudi me da tako iskusan čovek nije primetio glavnu stvar. Najvažnija je raja, a novinari su duša raje i ko s njima zarati... - kaže Ćiro za Kurir.Koga će Srbija izabrati umesto Toleta?- Važno je da na čelu takve institucije bude čovek koji može sprovesti politiku prepoznavanja talenta. Isto vam je to kao u državi, ako predsednik ne valja, od sve u ku...Karadžiću se, pored ostalog, zamera smenjivanje Radomira Antića i dovođenje Siniše Mihajlovića na mesto selektora. Kako vi gledate na to?- Slušaj Ćiru, najvažniji je trener. Je... Modrića, Srnu, Mandžukića ako ih selektor ne posloži. Mora da im usadi svest da od njih zavisi da li će milioni ljudi plakati ili se radovati zbog njih. Vi imate Sinišu, koji je kurčevit. Mnogo ste mu je... majku. Solidarišem se s njim jer sam i ja bio najbolji kad me razapnu.Šta očekujete od predstojeće utakmice Srbije i Hrvatske na Marakani?- Hrvatska je favorit. Rejting i renome, igrači koji su značajniji u svetu na strani su Hrvatske. Ipak, ne možeš biti siguran. Biće to velika predstava, svojevrstan derbi, a tu je sve moguće. Na prvoj utakmici na Maksimiru video sam da Srbija ima potencijal da pobedi najbolje na svetu.Mislite li da će biti problema na tribinama?- Ne! Počinje i naša mladost shvatati da treba da se vole i poštuju, umesto da podležu mržnji. Da umobolnici nikad više ne naprave neki kurčev rat.

Tomislav Karadžić
Tomislav Karadžić

Hrvati se neće uplašitiHoće li srpska publika vrelim dočekom uplašiti Štimčeve fudbalere?- Neka Mihajlović i fudbaleri ne prave sebi iluziju da mogu impresionirati reprezentativce Hrvatske. Oni ne je... ništa. Igraće Hrvatska hrabro i ovoga puta.

Ode glava na kolacŠta mislite o fudbalu u državama bivše SFRJ?- Mi smo veći lopovi od svih. To nam je ostalo od predaka, koji su morali da se dovijaju. Pradedovi su morali da izmisle neku foru, caku da prežive. Ili tako, ili ode glava na kolac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track