Davor Šuker: Ako Srbija pobedi, pružićemo ruku
Foto: Zorana Jeftić

Predsednik FS Hrvatske neće o politici

Davor Šuker: Ako Srbija pobedi, pružićemo ruku

Fudbal -
Ništa politika Prvi čovek HNS želi da fudbaleri budu koncentrisani na terenu i da se ne opterećuju problemima

Spokojan.Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker ubeđen je da će večerašnja utakmica proteći bez ikakvih problema i da će posle derbija, ko god da pobedi, imati dovoljno razloga da kolegama iz FSS čestita na uspešnoj organizaciji meča.Nekada davno, kad je počinjala karijera osječkog golgetera, posete Beogradu bile su povod za nezaboravna druženja sa saigračima iz reprezentacije Jugoslavije, a danas je realnost takva da je delegacija iz Zagreba odvojena policijskim kordonima od svojih srpskih domaćina.Zašto?- Hajde da ne potenciramo politiku i ono što bi moglo da nas razdvaja. Ne možemo mi da ispravljamo baš sve krive Drine, borimo se pošteno na terenu i pružićemo na kraju ruku boljem - kaže Šuker.Kakve su vaše prve uspomene na Beograd?- Uh, davno je bilo kad sam prvi put s nekom omladinskom reprezentacijom Jugoslavije dolazio na pripreme. Sećam se da sam na Marakani odigrao jedinu utakmicu za Jugoslaviju protiv Farskih Ostrva i da sam postigao gol. Moji prijatelji iz Beograda obećali su mi da će mi pripremiti video-zapis tog pogotka za 7:1.Šta očekujete od meča s našom reprezentacijom?- Očekujem da će sve proći u najboljem redu, jer je to dobro i za naše saveze i za naše države. Moji prijatelji Tomislav Karadžić i Zoran Laković su zajedno sa svojim saradnicima preduzeli sve, tako da ćemo im, ubeđen sam, čestitati na uspešnoj organizaciji meča, kao što su oni nama posle duela na Maksimiru.

Nema iznenađenjaKo je u prednosti na večerašnjem meču?- Na strani Srbije je takmičarski naboj i publika, a očekujem da će kod nas doći do izražaja iskustvo i smirenost jer imamo dovoljnu bodovnu prednost. Nema tu tajni između dve ekipe. Nama analizu protivnika radi jedna inostrana firma koja nam da presek, recimo, Baneta Ivanovića. Imamo o njemu sve što nam je potrebno.

Peđa me zagrlioKo vas je zagrlio od srpskih igrača kad je 1999. godine nestala struja na Marakani?- Mnogo se priča o tome, ali ja se tog trenutka uopšte nisam uplašio. Nestala struja, pa šta?! Sedeo sam na travi u onom mraku, a pored mene je bio Peđa Mijatović. Da li znate koliko godina smo on i ja bili zajedno u Realu i šta smo sve delili do tog momenta? Isto važi i za druge igrače. Šta je tada trebalo, da ih se plašim?! Pričali smo najnormalnije i čekali da dođe struja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track