PRVI PORAZ: Slab Partizan pao u Novom Mestu

ABA liga

PRVI PORAZ: Slab Partizan pao u Novom Mestu

Košarka -
Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz u ABA ligi, pošto su u trećem kolu u Novom Mestu izgubili od Krke (60:52)

Košarkaši Partizana zabeležili su u Novom Mestu prvi poraz u ABA ligi, pošto su izgubili od Krke sa 60:52 (16:12, 8:13, 18:11, 18:16). Posle dve pobede na startu regionalnog takmičenja, crno-beli su posle loše utakmice u Sloveniji upisali i prvi poraz u novoj sezoni. Meč je obeležio loš šut Partizana i za dva, za tri poena i sa linije za slobodna bacanja, uz čak 17 izgubljenih lopti. Najbolji u ekipi Partizana bio je Žofre Lovernj sa 13 poena, dok su Bogdan Bogdanović i Terens Kinsi ubacili po 12 poena. U pobedničkoj ekipi najviše se istakao Edo Murić sa 17 poena. Partizan je utakmicu otvorio poenima Lovernja, ali to su bili jedini poeni crno-belih u prvih četiri minuta. Nakon toga razigrao se Murić, koji je vezao sedam poena, da bi posle koša Jake Kloburača Krka povela sa 9:2. Seriju od 9:0 slovenačke ekipe prekunuli su Bogdanović i Lovernj, ali šampion Srbije do kraja prve deonice nije uspeo i da preokrene rezultat, pa se na prvi odmor otišlo rezultatom 16:12. U drugoj četvrtini izabranici trenera Duška Vujoševića su zaigrali agresivnije u odbrani, pa su posle poena Dejena Muslija i Terensa Kinsija uspeli i da povedu sa 17:16. U uvodnim minutuma te deonice obe ekipe su igrale veoma loše, bilo je dosta izgubljenih lopti, promašaja i grešaka. U samoj završnici, posle poena kapitena Dragana Milosavljevića Partizan poveo sa 25:24 što je bio i rezultat nakon druge četvrtine. Ekipa trenera Aleksandra Džikića je serijom od 11:0 na početku treće deonice došla do dvocifrene prednosti (35:25). Crno-beli su prve poene postigli posle četiri minuta igre i to pošto je Musli bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Posle tog poena centra Partizana usledila je serija beogradskog tima od 7:0, pa je zahvaljujući poenima Muslija, Bogdanovića i Gagića rezultat smanjen na 35:31. Do kraja četvrtine Krka je održavala prednost od nekoliko poena, pa se u poslednji deo meča ušlo rezultatom 42:36 za slovenačku ekipu. Crno-beli su sa greškama nastavili i u poslednjoj četvrtini, pa je Krka ponovo stekla prednost od 10 poena. Partizan je u samoj završnici uspeo da smanji prednost Krke na pet poena, ali je to sve što je uspeo da uradi aktuelni šampion lige. Posle promašaja sa linije za slobodna bacanja i lošeg šuta za tri poena crno-belih, Krka je na kraju zabeležila pobedu od 60:52, što je druga pobeda te ekipe od početka sezone.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od Krke da je slovenački tim više želeo pobedu."Čestitam Krki na zasluženom trijumfu. Više su želeli pobedu. Obično onaj koji ima veću želju i dođe do uspeha. Krka je osvojila dva veoma važna boda. Očekivao sam da će Krka biti izuzetno motivisana, ali je to izgleda iznenadilo moje igrače", kazao je Vujošević na konferenciji za novinare posle meča.Trener Krke Aleksandar Džikić je ocenio: "Mi smo u prošlom kolu odigrali baš loše protiv Cedevite i sada smo morali da pokažemo neku reakciju. Ovom pobedom smo barem donekle popravili utisak. Uglavnom sam zadovoljan, ali znam da možemo još bolje", izjavio je Džikić.Bek Partizana i reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović ocenio je da su crno-beli loše ušli u utakmicu i da do kraja nisu uspeli da pronađu pravi ritam igre.

Tekstualni prenos

Sve što su izabranici trenera Vujoševića uradili u poslednjem kvartalu meča bio je prilaz na minus pet (53:48) polovinom četvrtine, tako da je Krka sasvim zasluženo slavila 60:52

Četvrta četvrtina

Krka je na startu trećeg kvartala napravila seriju 11:0 i povela 35:25,. Od šoka na startu drugog poluvremena izabranici trenera Vujoševića nisu uspeli da se oporave pa su u poslednji kvartal ušli sa zaostatkom od šest poena 42:36.

Treća četvrtina

U drugih deset minuta Partizan je zaigrao bolje posebno u završnici, kada je minus od 23:19, na kraju prvog poluvremena poenima Dragana Milosavljevića pretvorio u minimalno vođstvo 25:24. Interesantno je pomenuti, da su poene za Beograđane postigla samo petorica košarkaša.

Druga četvrtina

Domaćin je bolje počeo meč i stekao prednost od 7:2. Za Partizan, koji je prvu četvrtinu izgubio sa 16:12 poene su postigli Lovernj sedam, Kinsi tri i Bogdanović dva

Prva četvrtina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja