NAGRADA ZA USPEHE: Bekrić "Evropska zvezda u usponu"

Atletika

NAGRADA ZA USPEHE: Bekrić "Evropska zvezda u usponu"

Ostali sportovi -
Na ceremoniji održanoj u Talinu Bekrić je nagrađen kako zbog uspeha u Moskvi, tako i zbog srebrne medalje na Evropskom juniorskom šampionatu održanom u Tampereu

Srpski atletičar Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi na 400m sa preponama, proglašen je za "Evropsku zvezdu u usponu" na ceremoniji dodele godišnjih nagrada Evropske atletske federacije.Na ceremoniji održanoj u Talinu Bekrić je nagrađen kako zbog uspeha u Moskvi, tako i zbog srebrne medalje na Evropskom juniorskom šampionatu održanom u Tampereu.Bekrić je tako postao prvi srpski atletičar koji je osvojio medalju na Svetskim prvenstvima na otvorenom, uz nacionalni rekord od 48.05 sekundi.

"Veoma sam ponosan, uvek je čast predstavljati svoju zemlju. Imam veliku podršku navijača u Srbiji i, naravno tima sa kojim radim. Zbog toga se nadam da ću u budućnosti osvojiti još medalja", rekao je Bekrić na svečanosti u glavnom gradu Estonije.Za najveću žensku zvezdu u usponu, konkurisala je Amela Terzić, a proglašena je Anita Hinriksdotir sa Islanda, koja je trijumfovala na Svetskom juniorskom šampionatu u Donjecku u trci na na 800 metara.

Hejnova i Bondarenko najbolji u EvropiLaureti Evropske atletske federacije za 2013. godinu su osvajači zlatnih medalja na Svetskom šampionatu u Moskvi.

Šveđanka Zuzana Hejnova (26) je bila najbolja u disciplini 400 metara sa preponama, dok je Ukrajinac Bogdan Bogdarenko na Svetskom šampionatu osvojio najsjajnije odličje u skoku u vis. On se na najviši stepenik pobedničkog postolja popeo sa preskočenih 2,41 metra čime je postavio novi rekord šampionata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track