TRILER U LJUBLJANI: Zvezda pobedila Olimpiju!
Foto: Facebook

Crveno-beli slavili u neizvesnoj završnici

TRILER U LJUBLJANI: Zvezda pobedila Olimpiju!

Košarka -
Zvezda je u neizvesnoj završnici stigla do trijumfa nad Olimpijom od 62:61

LJUBLJANA - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Ljubljani ekipu Olimpije rezultatom 62:61 (9:12, 19:21, 17:16, 17:12) u meču četvrtog kola ABA lige.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šilb sa 16 poena, dok je Marjanović dodao 15. Kod domaćih, istakao se Gailius sa 20 poena.Zvezda je trijumfom u Ljubljani stigla do treće pobede u ABA ligi, dok je Olimpija poslednja na tabeli sa četiri poraza.Zvezda je do pobede došla u samoj završnici meča, a tokom većeg dela je gubila. Ljubljančani su bili blizu prve pobede u sezoni, ali su crveno-beli do trijumfa došli pogocima Čarlsa Dženkinsa u završnici meča. Oba tima su mnogo grešila, ali je Zvezda bolje počela meč i stekla rano vođstvo. Olimpija je izjednačila sredinom druge četvrtine, a onda povela i zadržala vođstvo, koje je na poluvremenu bilo plus pet 33:28. Olimpija je nastavila sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, a domaći su najveću prednost imali 49:41 krajem treće deonice. Zvezda je početkom poslednje četvrtine izjednačila, ali su domaći vratili prednost. Zvezda je dva minuta pre kraja meča prvi put povela u drugom poluvremenu, kada je Šilb dao koš za 60:59. Joksimović je sa penala povratio prednost Olimpiji, a Dženkins je pet sekundi pre kraja doneo minimalnu prednost svom timu. Augustus je potom u poslednjoj sekundi promašio trojku za pobedu domaćih.

http://www.youtube.com/watch?v=WNQKoHhXEeM

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se kod njegove ekipe osetio umor zbog nastupa u Evroligi, ali da su Beograđani na kraju odigrali pametno i zasluženo osvojili bodove.

"Bili smo psihički i fizički iscrpljeni posle poraza u prvom kolu Evrolige. Nismo bili potpuno spremni za ovu situaciju. Imamo određene probleme koje moramo da rešavamo u hodu. Večeras smo u završnici odigrali pametno, imali smo veću koncentraciju od Olimpije i to je odlučilo. Domaćin je odigrao verovatno najbolji meč u dosadašnjem toku sezone", kazao je Radonjić.

TOK UTAKMICEDva minuta pre kraja utakmice Zvezda je pogocima Šilba povela s 60:59. Usledila je potom neizvesna završnica u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu. Zvezda je pogocima Dženkinsa povela s 62:61, a Augustus je u poslednjoj sekunci promašio trojku za trijumf Olimpije, što je značilo da je pobeda pripala gostima.Igralo se potom poen za poen, a četiri minuta pre kraja Zvezda je ponovo izjednačila na 55:55. Olimpija je potom napravila seriju od 4:0 za 59:55.Zvezda je u 32. minutu uspela da izjednači na 49:49. Međutim, Olimpija se ponovo odlepila na plus četiri (53:49).IV četvrtinaOlimpija je bolje odigrana i treći deo meča. Domaći su krajem treće četvrtine imali i plus osam (49:41), ali je Zvezda uspela da u poslednju četvrtinu uđe sa minus četiri (49:45).III četvrtinaOlimpija je početkom druge četvrtine povela s 16:11, ali je Zvezda uspela da izjednači na 16:16. Domaći su potom imali konstantnu prednost, a Olimpija je uspela da prvih 20 minuta reši u svoju korist s 33:28.II četvrtinaObe ekipe su počele sa slabom igrom u napadu. Zvezda je imala prednost u većem delu prve četvrtine. Gosti su poveli s 9:5, ali je Olimpija serijom od 7:0 dobila prvu četvrtinu s 12:9.I četvrtina

TOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track