PONOVO ĆE STATI NA NOGE: Bivši košarkaši nabavili Nataši Kovačević protezu
Foto: Facebook

Pomoć za neustrašivu košarkašicu

PONOVO ĆE STATI NA NOGE: Bivši košarkaši nabavili Nataši Kovačević protezu

Košarka -
Srećan sam što mogu da pomognem, proteza se radi i uskoro će stići na Natašinu adresu u Srbiju, izjavio je Avdija

BEOGRAD - Bivši košarkaši Crvene zvezde Zufer Avdija i Predrag Bogosavljev pomoći će košarkašici Nataši Kovačević da ponovo stane na noge pošto su pronašli odgovarajuću protezu.

Nataši, kojoj je noga amputirana pre mesec i po dana posle saobraćajne nesreće, Avdija je pronašao adekvatnu protezu u Izraelu, gde živi poslednjih godina.

"Uz pomoć mog velikog prijatelja Predraga Bogosavljeva, koji sada radi u FIBA u Nionu, pronašli smo u Izraelu protezu kakva odgovara Nataši. Stupio sam u kontakt sa njenim ocem Vukašinom, kako bih im to saopštio, jer će i njemu i celoj porodici biti lakše. Radujem se što će ta mala pomoć za Natašu biti velika. Izrael je najpoznatiji po izradi najmodernijih ortopedskih pomagala. Srećan sam što mogu da pomognem, proteza se radi i uskoro će stići na Natašinu adresu u Srbiju", izjavio je Avdija.

Uz Natašu su odmah posle nesreće stali Košarkaški savez Srbije, kao i Ministarstvo sporta i omladine na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, a nedavno je pomoć srpskoj košarkašici ponudila i košarkaška federacija Francuske, odnosno njen direktor Goran Radonjić.

"Najvažnije je da Nataša ima volju i hrabrost. Potrebno je da svi budemo uz nju i da joj pomognemo, kako finansijski, oko pokrivanja troškova oporavka, tako i oko nabavke proteze", rekao je Avdija.

A da Nataša ima volje pokzala je nedavno kada je ušla u salu za treninge i uputila nekoliko šuteva ka košu, prvi put posle nesreće i amputacije. Ona svakodnevno radi u teretani, a najveća želja joj je da se oslobodi štaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track