MAJSTORIJE NINKOVIĆA I LUKE: Partizan pregazio Radnički i najavio večiti derbi sa Zvezdom
Foto: Partizan.rs

Kup Srbije

MAJSTORIJE NINKOVIĆA I LUKE: Partizan pregazio Radnički i najavio večiti derbi sa Zvezdom

Fudbal -
Crno-beli su ubedljivom pobedom najavili i duel sa Crvenom zvezdom za vikend

NIŠ - Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u Nišu savladali Radnički sa 3:0 (1:0). Crno-beli su tako na najbolji način najavili predstojeći večiti derbi koji se igra u subotu.

Partizan je do prednosti stigao u 8. minutu kada je Predrag Luka dobio upotrebljiv pas od Kojića i između trojice igrača Radničkog matirao golmana Kesića.

Drugo poluvreme obeležio je Nikola Ninković. Vezni fudbaler beogradskog tima postigao je dva slična pogotka. Prvi u 48. minutu, drugi u 74. minutu. U oba slučaja dobio je upotrebljive lopte sa strane, prvo od Obradovića, potom od Luke, a onda lepim udarcima sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu Nišlija.

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da je njegov tim dobro počeo i da je zadovoljan nastupom u pobedi Radničkim. "To je izgleda tako u fudbalu. Ranije nismo imali sreće, ali smo sada postigli gol na vreme. Ušli smo agresivno u meč, igrali dobro i zasluženo pobedili", rekao je Rašović.

Dva gola postigao je Nikola Ninković, koji je ranije imao problema sa disciplinom.

"Mi znamo njegov potencijal i dočekali smo ga. On je vredno radio i zato je dobio šansu. Promenio se i dobro je igrao", rekao je Rašović. Trener Radničkog Dragoljub Bekvalac nije imao šta da zameri igračima. "Nije lako igrati kad date prednost Partizanu. Nekako smo odigrali to prvo poluvreme, ali...videlo se posle da je moje igrače stigao umor. Oni su osvežili ekipu. To je šampion, bolja je ekipa i to je pokazao. Naša nada je bila samo da ne može da igra na dva fronta", rekao je Bekvalac.

RADNIČKI - PARTIZAN 0:3 (0:1)Sudija: Boško Jovanetić Užice (pomoćnici Vladimir Jovanović, Nemanja Petrović)

Strelci: Luka 8., Ninković 48., 74. minutRADNIČKI: Kesić - Pauljević, Pavlović, Živković, Petrović - Ćulum, Kolarević, Jovanović, Hadžibulić, Stojanović, Jovanović. Trener: Dragoljub BekvalacPARTIZAN: Stojković - Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović - Gulan, Marković, Luka, Ninković - Živković, Kojić. Trener: Vuk Rašović

2. POLUVREME

74. minut - GOOOL! Drugi pogodak Ninkovića! Vezni fudbaler Partizana je gotovo ponovio drugi pogodak. Ovog puta je Luka zavrnuo loptu ka ivici šesnaesterca, Ninković je sačekao i plasirao uz samu stativu.48. minut - GOOOL! Nikola Ninković je duplirao prednost Partizana. Mladi fudbaler crno-belih prihvatio je centaršut Obradovića i potom sa ivice šesnaesterca pogodio donji levi ugao gola golmana Kesića! Ninković je potom otrčao do tribine gde su smešteni "Grobari" da bi podelio radost sa navijačima.

1. POLUVREME

Kraj 1. poluvremena u kome je Partizan stekao prednost.

39. minut - Ninković šutira sa 18 metara, golman Kesić zaustavlja loptu na samoj gol liniji.28. minut - Kontra Partizana, Ninković, Petrović i Živković su kombinovali, a ovaj poslednji je šutirao iz prve preko gola sa ivice šesnaesterca.23. minut - Ćulum je šutirao sa oko 20 metara, snažno ispod prečke, ali Stojković sjajnom paradom šalje loptu u korner.20. minut - Prvi uadarac na gol Partizana, učinio je to Jovanović, ali lopta odlazi preko gola.14. minut - Interesantan pokušaj Kojića, gotovo iz mrtvog ugla pokušao je da iznenadi Kesića u stilu Van Bastena, ali lopta za koji milimetar odlazi iznad prečke.8. minut - GOOOL! Predrag Luka je doneo ranu prednost Partizanu u Nišu. Odlično je Luka uleteo između trojice igrača posle pravovremenog pasa Kojića i matirao golmana Kesića.1. minut - Partizan je pripretio već na startu meča, Luka i Ninković su kombinovali, uposlili Živkovića u šesnaestercu, ali je njegov šut izblokiran.

http://www.youtube.com/watch?v=KjPaI0OhRyU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track