Večiti u ABA ligi: Derbi je poseban
Foto: Saša Pavlić

ABA liga Partizan i Crvena zvezda igraju sutra

Večiti u ABA ligi: Derbi je poseban

Košarka -
Favoriti su u tom meču jer su uigraniji. Neće ih poremetiti poraz iz Moskve, rekao je centar Raško Katić; Partizan sutra domaćin u osmom kolu ABA lige u dvorani Pionir

Biće pakleno u Pioniru!Došao je na red i košarkaški „večiti derbi“, Partizan sutra (20.30) u Pioniru pred svojim navijačima dočekuje ekipu Crvene zvezde u okviru osmog kola regionalne ABA lige! Pred okršaj „večitih“, košarkaš crveno-belih Raško Katić, koji je dve godine nosio dres Partizana, smatra da aktuelni šampion ima ulogu favorita.Faktor iznenađenja- Biće to veoma važna utakmica. Višestruki su osvajači lige, igramo na njihovom terenu. Favoriti su u toj utakmici i to nije nikakva tajna. Uigraniji su od nas, dugo su zajedno, dok smo se mi skupili ove godine. Pokušaćemo da odigramo što bolju partiju i da probamo da ih iznenadimo - rekao je Katić za Mondo i dodao da ne veruje da će na ekipu Partizana uticati veliki poraz koji su doživeli od CSKA u Evroligi (88:46):- Svaka utakmica je priča za sebe, ozbiljnim timovima se retko događa da zbog jedne utakmice padnu u narednoj. Ne verujem da će to ostaviti trag na njih, pogotovo zbog toga što nisu imali mnogo igrača - dodao je Katić.S njim se složio i njegov saigrač Blejk Šilb.Važan meč za sve- To što smo pobedili, a oni izgubili neće biti mnogo važno kad počne utakmica. Obe ekipe silno žele da zaigraju u tom meču, a oni će imati sve igrače na raspolaganju, pošto neki nisu igrali protiv CSKA. Biće vrlo važna utakmica za oba tima - izjavio je Amerikanac, koji veruje da Zvezda može da izađe iz Pionira kao pobednik:- Da li možemo da pobedimo? Naravno da možemo. Na kraju, o tome je i reč. Igraćemo da bismo pobedili, naravno - zaključio je Šilb.Partizan je trenutno prvi na tabeli ABA lige, sa šest pobeda i jednim porazom, dok su crveno-beli drugi, sa skorom od pet trijumfa i dva poraza.

Omar Kuk: Katić je prljav igračPosle utakmice petog kola Evrolige između Crvene zvezde i Lijetuvos Ritasa, koja je završena pobedom Beograđana (88:77), došlo je do prepucavanja između igrača gostujuće ekipe Omara Kuka i domaćina Raška Katića. Kuk je isprozivao Katića da je prljav igrač, ali kad je informacija došla do Srbina, on mu nije ostao dužan.- Konstantno me je udarao i provocirao tokom celog meča i to neću da prećutim. Raško Katić je jedan od najprljavijih igrača protiv kojih sam igrao - rekao je Kuk.Kroz osmeh, Katić je doskočio Amerikancu:- Ko gubi ima pravo da se ljuti. Nisam prljav igrač, stalno se kupam.

Đenka zna šta je derbi!Američki košarkaš u dresu Crvene zvezde Čarls Dženkins izjavio je da je čuo za beogradski „večiti derbi“ i da je svestan koliko je ta utakmica važna.- Dolazi nam velika utakmica, znam koliko je značajna i znam da je svi zovu derbijem. Imao sam priliku da vidim video-snimke ovde i slušao sam šta ljudi pričaju. Dva tima iz istog grada, biće veoma važno - izjavio je bek Crvene zvezde Čarls Dženkins.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track