PREBOLEO NANTER: Partizan savladao Olimpiju
Foto: Facebook

ABA liga

PREBOLEO NANTER: Partizan savladao Olimpiju

Košarka -
Aktuelni šampion regiona slavio 63:52

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu Olimpiju sa 63:52 (17:20, 18:11, 14:13, 14:8), u 10. kolu ABA lige. Partizanu je ovo bila osma pobeda u sezoni i trenutno se nalazi na drugom mestu tabele, sa istim učinkom kao i prvoplasirana Crvena zvezda i trećeplasirana Cedevita.

Šampion Srbije slabo je danas počeo utakmicu, tako da je Olimpija sredinom druge četvrtine vodila sa 28:17, ali je Partizan posle toga zaigrao bolje i počeo da pogađa, da bi pred kraj prvog poluvremena prvi put poveo. Olimpija se držala u igri još neko vreme u drugom poluvremenu, ali je Partizan posle togao zaigrao još bolje, stekao veću prednost i čuvao je do kraja. Bek crno-belih Bogdan Bogdanović odigrao je odlično ovaj meč i na kraju je imao 21 poen, sedam skokova i šest asistencija. Dejan Musli i Terens Kinsi završili su meč sa po 11 poena, dok je Nikola Milutinov postigao 10. Najefikasniji u Olimpiji bio je Deividas Gailijus sa 15 poena. Partizan je relativno lako dobio utakmicu iako dvojica standardnih prvotimaca nisu imala svoje veče. Kapiten Dragan Milosavljević nije postigao nijedan poen, a Žofre Lovernj je dao samo tri.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi igrači bili jako umorni i da su pobedili zahvaljujući karakteru. "Herojski su igrali u Parizu (protiv Nantera u Evroligi). Tu su potrošene rezerve snage koje se troše samo u slučaju životne opasnosti. Naši protivnici su svesni naše situacije...i onakav početak nije bio veliko iznenađenje", rekao je Vujošević novinarima.

"Da momci nemaju ovakav karakter, ne bi bilo nenormalno da taj početak bude slika Partizana tokom čitave utakmice...Veoma sam zahvalan na uloženom trudu, jer samo uz ogromno ulaganje truda može da se prevaziđe ogroman umor koji osećamo", rekao je Vujošević.

Tekstualni prenos

Izabranici trenera Vujoševića, uspeli su u poslednjih deset minuta ne samo da sačuvaju, već i da uvećaju prednost do konačnih 63:52

Četvrta četvrtina

Partizan bez većih problema čuva prednostg od nekoliko poena, iako na primer centra Lovernj iz osam pokušaja nije nijednom pogodio iz igre

Treća četvrtina

Serijom 8:0 gosti su počeli drugi deo igre, ali su se tu i zaustavili. Partizan je došao do igre i serijom 10:0 najpre smanjio, a potom sa nova četiri poena i prestigao prednost Olimpije. Na poluvremenu domaćin vodi 35:31

Druga četvrtina

Olimpija je bolje počela meč povela 10:2, a Partizan je posle tajm auta Vujoševića do isteka prvih 10 minuta najviše zahvaljujući Bogdanoviću i Kinziju uspeo da smanji na 20:17.

Prva četvrtina

Crno-beli u dosadašnjem toku takmičenja imaju sedam pobeda i dva poraza, dok su Ljubljančani upisali samo dva trijumfa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track