SVIĐA MU SE BEOGRAD: Dženkins još godinu dana u Zvezdi

PRODUŽIO UGOVOR

SVIĐA MU SE BEOGRAD: Dženkins još godinu dana u Zvezdi

Košarka -
U novom ugovoru postoji i klauzula da će Dženkins moći da napusti redove Crvene zvezde samo u slučaju da pronađe NBA angažman

BEOGRAD - Američki košarkaš Čarls Dženkins produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom na još godinu dana. Dženkins je imao važeći ugovor sa Zvezdom do kraja ove sezone, ali je želeo da već sada dogovori sve detalje oko ostanka u Beogradu.U novom ugovoru postoji i klauzula da će Dženkins moći da napusti redove Crvene zvezde samo u slučaju da od završetka sezone 2013/14. pa do 31. jula pronađe NBA angažman. Po isteku tog roka Dženkins će i formalno biti igrač crveno-belih i u sezoni 2014/15.

Dženkins ove sezone u Jadranskoj ligi prosečno beleži 10,2 poena i 2,4 asistencije uz 48 odsto šuta za tri poena. On je u prvoj fazi Evrolige bio treći kradljivac takmičenja sa 1,9 osvojenih lopti po meču. Jednu od najboljih partija Dženkins je pružio u poslednjem kolu ABA lige kada je protiv Olimpije postigao 23 poena i sa 30 indeksnih poena bio proglašen za najkorisnijeg igrača 17. kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track